Puha sütőtökös tócsni parmezánnal dúsítva – Villámgyorsan elkészül az őszi vacsora

6
Nyomtatás
sütőtökös tócsni cover ok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nemcsak krumpliból, hanem más zöldségekből is készíthetsz tócsnit, egy biztos, nem lesz vele sok munkád, de imádni fogod.

A tócsni nyers, reszelt krumpliból, liszt hozzáadásával készült lapos korong, amelyet kevés zsiradékon sütnek ropogósra. Tényleg filléres étel, hiszen ezek az alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók. Ahogy a többi recept, ez is haladt a korral, és ma már a tócsni nemcsak a krumplis változatot jelenti, hanem különféle zöldségekből is elkészítheted. 

A tócsnihoz mindig nyers zöldséget használj, ez alapszabály, ebben a cikkben olvashatsz további tippeket. Ha mégis krumplisat ennél, akkor ezt az édesburgonyásat próbáld ki.

Sütőtökös tócsni

sütőtökös tócsni recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 0.5 darab sütőtök (kisebb)
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 40 gramm parmezán (reszelt)
  • 2 evőkanál tej
  • 1 darab tojás (L-es)
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt pucoljuk meg, reszeljük le, és nyomjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, a reszelt parmezánt, öntsük rá a tejet, üssük rá a tojást, és jól keverjük össze. 

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy evőkanállal vegyünk ki a masszából, és tegyük óvatosan az olajba. Vegyük le az erősséget, és süssük a tócsnik mindkét oldalát aranybarnára. Tegyük a kész tócsnikat egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassa róluk. Forrón, frissen tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon