A szezon legfinomabb krémlevesei egy helyen: 7 változatot is mutatunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hűvös időkben legszívesebben te is mindennap krémlevest ennél? Megteheted, hiszen nálunk kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb variációk közül!
A krémleves a hagyományos levesekhez képest egy kényelmesebb választás, hiszen nem kell akkora figyelmet és annyi időt fordítani a hozzávalók feldarabolására és a külcsínre.
Mindössze annyi dolgod van velük, hogy puhára főzöd, majd turmixgépben vagy botmixerrel krémesre pürésíted. Az egyszerűsített készítési mód azonban közel sem jelenti azt, hogy kevésbé lenne finom. Sőt! Az alább bemutatott levesek ízletesek, tartalmasak és táplálóak, és a leghűvösebb napokon is képesek felmelegíteni!
Immunerősítő tormás céklakrémleves
A cékla nemcsak vitamindús ivólének vagy köretnek szuper, hanem az egyik legfinomabb krémlevest is belőle készítheted el. A rengeteg ásványi anyagot és antioxidánst pedig egy másik immunerősítő és vírusölő hozzávalóval fejelheted meg, ami nem más, mint a torma. A végeredmény egy selymes, ízgazdag és tápláló étel, amelyet egész télen fogyaszthatsz.
Sütőtökkrémleves
Ez a krémleves több szempontból is különleges. Először is nem a megszokott sütőtökfajtákból készül, hanem hokkaido tökből. A japán sütőtökként is ismert zöldségből sokkal krémesebb és ízesebb lesz a leves, és érdekessége, hogy enyhe, sült gesztenyére emlékeztető ízjegyekkel is rendelkezik.
Gyömbéres répakrémleves
Az immunerősítésben a gyömbérnél kevés elismertebb természetes alapanyag létezik, így tökéletes kiegészítője az őszi-téli ételeknek. Ennek a krémlevesnek a sárgarépa a másik fő hozzávalója, a gyömbérrel együtt pedig remek párost alkotnak: a belőlük készülő leves rostban gazdag, alacsony a kalóriatartalma és eteti magát, annyira finom.
Paprikás édesburgonya-krémleves
Az édesburgonya igazi jolly joker, hiszen sütve, főzve, desszertnek és főételnek is tökéletes. Ebbe a krémlevesbe friss és fűszerpaprika is kerül, utóbbi ráadásul füstölt változatban, ami egy karakteres, nem mindennapi összhatást eredményez.
Kelbimbókrémleves
A kelbimbó rendszerint a karácsonyi és más ünnepi köretek főszereplője, azonban ehhez a krémleveshez is remek választás. Tartalmas, vitamindús alapanyag, ráadásul antioxidánsokkal is tele van, így immunerősítőként is beillik. A leves másik két hozzávalótól, a karfioltól és a kesudiótól lesz igazán tartalmas.
Almás zellerkrémleves
Zellerkrémlevest már valószínűleg kóstoltál, azonban ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor almával bolondítsd meg. Az édeskés alma különleges ízt ad az amúgy is karakteres zellernek, így a belőlük készült krémlevesnek biztosan elfogy az utolsó cseppje is.
Vargányakrémleves
A vargánya a legaromásabb erdeigomba-fajták közé tartozik, a belőle készülő krémleves íze pedig markáns, karakteres, és ha egyszer megkóstolod, akkor időről időre biztosan visszatérsz hozzá. A vargánya mellett a leves másik különlegessége a karamellizált hagyma, amely még jobban felerősíti az étel melengető hatását.
Fotók: Getty Images