Megvan a Bocuse d'Or végeredménye - Így szerepelt Pohner Ádám és csapata
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pohner Ádám és csapata a 12. helyen végzett a 2019-es Bocuse d'Or világdöntőjén! Már az is hatalmas eredmény, hogy kijutottunk a lyoni döntőre, az pedig, hogy az erős középmezőnyben végeztünk, közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött, szuper teljesítmény!
A dobogó első három helyére a skandináv országok kerültek: első lett Dánia, a második helyet a svédek kaparintották meg, a bronzérmes pedig Norvégia lett. A magyar csapat a 12. helyen végzett közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött. Összesen 24 indulóból szerezték meg a 12. helyet, úgyhogy büszkék lehetünk a magyar csapatra, beért a rengeteg munka, a felkészülésre szánt idő és energia.
A legjobb tányértéma különdíját Franciaország kapta, a legjobb hústál díját Finnország nyerte el, a legjobb commis, vagyis segítő a dániai volt. A legjobb poszter díját Marokkó kapta.
A Bocuse d'Or versenyén különösen fontos, hogy a nemzeti karakter megjelenjen a tányéron: Pohner Ádámék ezt maximálisan teljesítették, ételeikben megjelent a derelye, a tokaji borecet, a bikavér és technológiaként a magyar gasztronómia tradicionális eleme, a savanyítás.
A balatonszemesi Kistücsök Étterem 25 éves séfje, Pohner Ádám 2018 februárjában nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét, majd Torinóban, az európai válogatón 8. lett, így továbbjutott a lyoni világdöntőre.
Fotó: Bocuse d'Or Facebook-oldal
Pohner Ádám és segítője Csillag Richárd, illetve coacha Segal Viktor tegnap, január 29-én másodikként mutatták be tányérjaikat, a versenyszabály újítása miatt a séf helyett Segal Viktor tálalt. A kóstoló zsűri már tegnap döntött a magyar csapat pontjairól, de azt csak most, a végső eredményhirdetésen ismerhette meg a közönség.
Hústálukhoz csontos borjúkarajt kellett felhasználniuk, a tálon sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és "retekgombóc", mustáros zöldborsó, hagymatart, és egy rendkívül különleges "derelye" szerepelt. Tányértémájukat kagylókkal kellett megalkotniuk: a zöldséges chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, amit egy tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint pastis mártás egészített ki.
Szívből gratulálunk a magyar csapatnak! Szép teljesítmény!
A magyar csapat ételei:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A győztes, Dánia táljai:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A második helyezet, Svédország táljai:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bronzérmes, Norvégia táljai:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A marrokói győztes poszter:
Fotó: Bocuse d'Or hivatalos oldala