![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fedezz fel három csodaszép borhotelt novemberben: finom italok, pompás vidék
![borhotel](https://kep.index.hu/1/0/4617/46175/461758/46175892_3521302_88f0ac1da96be400925d2e58576ccd2d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Vegyük nyakunkba a borvidékeket novemberben, és fedezzünk fel néhányat az ország legszebb borhoteleiből.
A novemberi változékony időjárás egyaránt engedi, hogy jól felöltözve, sapkában-sálban kiránduljon az ember a természetben, de ilyenkor szívesen húzódik be egy hangulatos szállodai térbe, a forró szaunába, és persze kóstol meg finom borokat.
Az országban számos szállás közül válogathatsz, olyanokból is, amelyek szorosan kötődnek az adott borvidékhez, és amelyekhez közel vannak a meglátogatni kívánt pincészetek. De csak néhány van, ami igazán magas színvonalú vendéglátással várja a vendégeket, és egyben egy-egy borászat vezeti. Ezekből ajánlunk most hármat, és persze egy-egy boros tippet is, amit nem érdemes kihagyni, ha ott jársz.
Crocus Gere Bor Hotel – Resort & Wine Spa – Villány
A Gere család négycsillagos villányi szállodájában a vendégek megtapasztalhatják, hogy minden a borokról szól. A dekorációban megjelenő elemek, a hangulatos borbár, a vinoterápiás kezelések a wellnessrészlegen vagy az, hogy az étteremben is a borhoz találja ki a séf az ételeket, és nem fordítva.
![](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4617/46175/461753/46175328_31aabbdc2692630b4d093c785e9269a4_wm.png)
Fotó: Kőrösi Tamás
A hotel szőlő- és boralapokon nyugvó vinoterápiás wellnessközpontja komplex élményt nyújt, legyen szó egyéni vagy páros borfürdőről, a szőlőmagolajos és szőlőmagőrleménnyel történő arc- és testkezelésekről vagy a Gere Andrea Skin Care Grapelove kozmetikumokkal végzett kezelésekről. A gasztro- és wellnessélmények mellett természetesen számos boros programmal is készülnek az érdeklődőknek: pincetúrával, különböző borsorokkal, szezononként változó tematikus kóstolóval és borvacsorákkal.
+ 1 boros tipp: vannak tételek, amelyeket szinte csak itt, helyben lehet kóstolni. Az egyik ilyen különlegesség a spanyol szőlőfajta, a tempranillo, amelynek most a 2020-as évjáratát kínálják.
Kristinus Vinotel – Kéthely
A Dél-Balatonon található, modern kialakítású hotel a Kristinus Borbirtokhoz tartozik. Mivel elsősorban a borkészítést tartják a legfontosabb tevékenységüknek, így ne a klasszikus hotelszolgáltatásokat várd tőlük. Azonban számíthatsz például szezonális termelői és bioalapanyagokból készített reggelire, vagy akár kérhetsz piknikkosarat a kirándulásodhoz, és a környék legjobb éttermének, a Lokal 47-nek a szezonális fogásait is élvezheted.
![kristinus.png](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4617/46175/461754/46175456_1fe1ae8b6d9e9ec1165ec0490783a556_wm.png)
Ne hagyd ki a pincelátogatást, a természetközeli szemlélettel készült borok és a birtok saját biofarmjának felfedezését se. Igazán izgalmas élmény a helyszíni Vinocino moziban filmeket nézni, és nem utolsósorban kutyabarát szállás is, így kedvencedet sem kell otthon hagynod.
+ 1 boros tipp: natúr borokat készítenek, amelyek világszerte nagy rajongótáborral rendelkeznek, így ne hagyd ki például a Liquid Sunshine nevű, amforában érlelt narancsbort.
Takler Kúria – Szekszárd
A Szekszárdtól néhány kilométerre található decsi szőlőhegyen 1927-ben épült ősi sárközi tanya a Takler család tulajdonába került, majd fokozatosan újították, építették és bővítették a helyet, mígnem 2015 tavaszán megnyitották a Takler Kúriát. Az épületből pazar kilátás nyílik az előttük elterülő Sárköz színpompás vidékére.
![takler.png](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4617/46175/461755/46175510_160e54e1e3a0ecc7d71fc124b3faabea_wm.png)
A rusztikusság és a hagyományőrzés áthatja a falakat, legyen szó az 1892-ben épült Fecsketanyáról, amelyet eredeti stílusában tájházként építettek újjá, a szobáknak egyedi hangulatot adó, évek óta gyűjtögetett öreg ágyvégekről vagy a lenyűgöző, hatalmas terű pincéről és az ott található régi szőlészeti, borászati eszközök tárlatáról. A Kúria wellnessrészleggel is rendelkezik, és Primarius éttermükben hagyományos, magyar alapokra épülő, nem túlgondolt, ugyanakkor kellően kreatív és házias ételeket kínálnak.
+ 1 boros tipp: mindenképpen kóstold meg a borvidék három kiemelt borát, a Szekszárd Palackba töltött szekszárdi bikavért, a kékfrankost és a kadarkát.
Cover: Getty Images, belső fotók: Kőrösi Tamás, Kristinus és Takler Kúria Facebook-oldala