Helyek, ahol élmény rántott húst enni: mutatjuk, hol találod a legfinomabbat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rántott hús a hétvégi lakomák sztárja, de nem csak családi ebédek alkalmával kerülhet terítékre, hétköznapokon, akár szendvicsbe pakolva is öröm falatozni.
A rántott hús érzelmi étel, a nagyi specialitása, a vasárnapi családi ebéd biztos résztvevője. Az aranybarnára sült, ropogós bundára nem lehet ráunni, mindig jöhet egy szelet, az elkészítésével azonban már más a helyzet.
Rántott húst összedobni tényleg nem nehéz, viszont a panírozás és az olajban sütés nem éppen kellemes elfoglaltság. Ha épp nincs kedved az olajban sült készítéséhez, de ennél egy finom rántott szeletet, akkor ülj be egy hangulatos vendéglőbe. Na de hol? Hol érdemes ma rántott húst enni, hol a legfinomabb a kedvelt fogás? Erre a kérdésre adunk most választ, elmondjuk, szerintünk Budapesten hol sütik a legjobbat.
Buja Disznó-k
A Bíró Lajos által irányított népszerű étterem a Hold utcai piacról indult hódító útjára, majd 2021 januárjától a Fény utcai piacra költözött. A Buja Disznó-k étlapján a sertéshúsból készült finomságoké a főszerep, az étkezde rántott húsa legendás, aki egyszer megkóstolja, ódákat zeng róla. A városban ez az a hely, ahol a legtöbb figyelmet és törődést kapja a nagy kedvenc. A szeleteket mindig frissen panírozzák, az olajban történő fürdő után egy kevés vajjal is meglocsolják a húst.
Minden rántotthús-rajongónak kötelező betérnie és megkóstolnia a kiváló hozzávalókból készült, aranybarnára sült rántott szeletet. A hús mellé rendelj kenyeret, savanyút, a krumplisalátát pedig ki ne hagyd, élmény minden falat! Ha pedig szereted a különlegesebb ételeket, rántott malacfület is kóstolhatsz.
Fotó: Buja Disznó-k Facebook
PléhCsárda a „Bádog Gundel”
A PléhCsárdába aki betér, éhes biztos nem marad! A város legnagyobb rántott szeletét itt sütik, legalábbis ez a szóbeszéd járja. A hús omlós, a bundája szép aranybarnára sütött, kellemesen ropogós és tényleg hatalmas. Ha a te szíved is megdobban az óriási rántott szelet hallatán, akkor irány a XV. kerületben található Kolozsvári utca. A falatozó hűen őrzi a régi ízeket, a rántott hús mellett a málnaszörpöt dicsérik a törzsvendégek, és az sem mindegy, hogy az emberes adagok baráti áron kaphatók.
Fotó: Bádog Gundel - Deszkacsárda - Facebook
Rosenstein Vendéglő
Rosenstein Tibor legendás vendéglőjét nem csak a hazai gasztronómia szerelmesei ismerik, a hírességek is örömmel fordulnak meg benne. Az étterem családias hangulatú, mindig jó érzés betérni. Az étlapon a magyaros, házias ízek mellett nemzetközi választék is található. Rántott hús is szerepel rajta, bécsi szelet, amely mellé petrezselymes újkrumpli dukál, de rántott borjúlábat, mangalicakarajt, sőt, bárányt is kóstolhatsz. A rántott finomságok mellé a tejfölös uborkasalátát vagy a citromos fejes salátát mindenképp próbáld ki.
Fotó: Rosenstein Vendéglő - Facebook
Paletta Budapest
A Tompa utcai vendéglőt úgy szokták emlegetni, mint a Balaton budapesti nagykövetsége, mivel a magyar tenger jól ismert ízeit hozta el a fővárosba. Az étlap változatos, itt a pizza szerelmesei is megtalálják a kedvencüket, de a rántott falatokért is érdemes benézni. A frenetikus rántott hús mellett a rántott sajtot is kötelező megkóstolni. Hogy mitől olyan különlegesek a rántott finomságok az étteremben? A panír sokat számít, itt kellően ropogós, a bunda alatt pedig szaftos, omlós hús bújik meg.
Fotó: Paletta Budapest - Facebook
Bécsiszelet vendéglők
Igen, több is van belőle. Az első 25 éve nyitotta meg a kapuját, ma 7 étteremmel büszkélkedhet a Bécsiszelet. Ahogy a név is sugallja, az étterem a rántott finomságok mennyországa, itt is nagy szelet bécsinek lehet örülni. A hús olyan, amilyennek lennie kell, szép vékonyra van klopfolva, ropogós a bunda, a hús pedig szaftos. A rántott szeletet kérheted borjú-, sertés- vagy pulykahúsból is. A hús mellé köret is jár, krumplipürével vagy petrezselymes burgonyával érdemes kínálni a szép szelet húst. A kis adag, már ha nevezhetjük annak, 18, a nagy pedig 30 dkg húsból készül.
Ha pedig további finom falatokra vágysz, olvasd el, hol eheted a város legjobb hamburgerét, pizzáját vagy az örök kedvenc lángost.
Fotók: Getty Images