
Így készítsd el a csöves kukoricát: grillen is finom

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A nyár egyik kihagyhatatlan slágere a zsenge, édes csöves kukorica, mely főzve, grillen és savanyítva is tökéletes.
Minden szezonnak megvan a maga kedvenc zöldsége vagy gyümölcse, melyből amíg tart az idény, érdemes minél többet falatozni. Ha pedig lehetőség van rá, a tartósításra is érdemes időt szánni.
A kukoricát népiesen szokás tengeri, törökbúza vagy málé néven emlegetni. A finomság Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz Kristóf közvetítésével érkezett.
Az aranysárga szemekből rengeteg izgalmas étel készülhet. Nyáron csöves formájában is beszerezhető, így főve és grillezve szokás készíteni, kötelező kertiparti- és strandétel. Hagyományosan egyszerűen vízbe dobva vagy grillrácson pirítva készül, egy kis kreativitással azonban sokkal izgalmasabban készülhet a nyári csemege.

Így főzd!
A kukorica a héjával együtt fő igazán ízletesre. Ha azonban kipróbálnál valami újat, akkor tejben és kevés vajban főzd készre a szemeket. A tejes főzőlébe fűszerek is kerülhetnek, például chili, így sokkal intenzívebb aromában élvezhető a csemege.
Ha pedig igazán gyors megoldást keresel, akkor mikróba téve készítsd el a kukoricát, erről itt olvashatsz bővebben. Így készítve is nagyon finom!
Grillen így tedd izgalmassá!
Sokan simán csak rádobják a rácsra, pedig érdemes egy kis plusszal megbolondítani a csöveket. Próbáld ki baconnel körbetekerve, vagy valamilyen fűszeres olajjal, vajjal kenegetve készre sütni.
Fotók forrása: Getty Images