Így készítsd el a csöves kukoricát: grillen is finom

Csöves kukorica készítési tippek cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyár egyik kihagyhatatlan slágere a zsenge, édes csöves kukorica, mely főzve, grillen és savanyítva is tökéletes.

Minden szezonnak megvan a maga kedvenc zöldsége vagy gyümölcse, melyből amíg tart az idény, érdemes minél többet falatozni. Ha pedig lehetőség van rá, a tartósításra is érdemes időt szánni.

A kukoricát népiesen szokás tengeri, törökbúza vagy málé néven emlegetni. A finomság Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz Kristóf közvetítésével érkezett.

Az aranysárga szemekből rengeteg izgalmas étel készülhet. Nyáron csöves formájában is beszerezhető, így főve és grillezve szokás készíteni, kötelező kertiparti- és strandétel. Hagyományosan egyszerűen vízbe dobva vagy grillrácson pirítva készül, egy kis kreativitással azonban sokkal izgalmasabban készülhet a nyári csemege.

Csöves kukorica készítési tippek ct

Így főzd!

A kukorica a héjával együtt fő igazán ízletesre. Ha azonban kipróbálnál valami újat, akkor tejben és kevés vajban főzd készre a szemeket. A tejes főzőlébe fűszerek is kerülhetnek, például chili, így sokkal intenzívebb aromában élvezhető a csemege.

Ha pedig igazán gyors megoldást keresel, akkor mikróba téve készítsd el a kukoricát, erről itt olvashatsz bővebben. Így készítve is nagyon finom!

Grillen így tedd izgalmassá!

Sokan simán csak rádobják a rácsra, pedig érdemes egy kis plusszal megbolondítani a csöveket. Próbáld ki baconnel körbetekerve, vagy valamilyen fűszeres olajjal, vajjal kenegetve készre sütni.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon