Így készítsd el a csöves kukoricát: grillen is finom
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A nyár egyik kihagyhatatlan slágere a zsenge, édes csöves kukorica, mely főzve, grillen és savanyítva is tökéletes.
Minden szezonnak megvan a maga kedvenc zöldsége vagy gyümölcse, melyből amíg tart az idény, érdemes minél többet falatozni. Ha pedig lehetőség van rá, a tartósításra is érdemes időt szánni.
A kukoricát népiesen szokás tengeri, törökbúza vagy málé néven emlegetni. A finomság Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz Kristóf közvetítésével érkezett.
Az aranysárga szemekből rengeteg izgalmas étel készülhet. Nyáron csöves formájában is beszerezhető, így főve és grillezve szokás készíteni, kötelező kertiparti- és strandétel. Hagyományosan egyszerűen vízbe dobva vagy grillrácson pirítva készül, egy kis kreativitással azonban sokkal izgalmasabban készülhet a nyári csemege.
Így főzd!
A kukorica a héjával együtt fő igazán ízletesre. Ha azonban kipróbálnál valami újat, akkor tejben és kevés vajban főzd készre a szemeket. A tejes főzőlébe fűszerek is kerülhetnek, például chili, így sokkal intenzívebb aromában élvezhető a csemege.
Ha pedig igazán gyors megoldást keresel, akkor mikróba téve készítsd el a kukoricát, erről itt olvashatsz bővebben. Így készítve is nagyon finom!
Grillen így tedd izgalmassá!
Sokan simán csak rádobják a rácsra, pedig érdemes egy kis plusszal megbolondítani a csöveket. Próbáld ki baconnel körbetekerve, vagy valamilyen fűszeres olajjal, vajjal kenegetve készre sütni.
Fotók forrása: Getty Images