Ezért a koreai édességért őrül meg most a világ: mutatjuk, hogy készül házilag

dalgona
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukorból készült koreai édesség az egész világot meghódította a Squid Game-nek köszönhetően.

A dalgona candy Dél-Koreában igazi hagyományos édesség, iskolák, parkok és játszóterek közelében kínálják az utcai árusok a törökmézre hasonlító cukorkát.

Az egyszerű csemegére nemrégiben figyeltek fel, köszönhetően a Netflix zászlóshajójának, a Squid Game (Nyerd meg az életed) koreai sorozatnak, amely szó szerint letarolta a világot. A túlélő sztoriban a főszereplők gyerekjátékokat játszanak életre-halálra, hogy a végén csak egy maradjon, aki mindent visz. Az egyik játékban feltűnik a már említett édesség, azóta pedig mindenki kíváncsi rá. Olyannyira, hogy Koreában kilométeres sorok állnak a dalgona candy készítők előtt, a felnőttek örömmel válnak gyerekké és kezdik el a játékot, vagyis hogy a sütiből ki tudják-e vágni a formát törésmentesen. Fillérekért árulják az édességet, de van, ahol fizetni sem kell érte, ha hibátlanul sikerül kiszedni az alakzatot.

A sorozatnak köszönhetően most már mindenki ki akarja próbálni a képességeit, kíváncsiak rá, hogyan teljesítenek ebben a játékban. Idehaza ugyan dalgonaárussal nem találkozni, de mivel tényleg nagyon egyszerű édesség, te is el tudod otthon készíteni, hogy aztán este a barátokkal vagy a családdal versenyezve kiderüljön, ki a legügyesebb.

dcct2

Mutatjuk, hogy készül

Egy adaghoz először is másfél evőkanál cukrot olvassz fel, míg picit karamellizálódik, utána keverj hozzá egy csipet szódabikarbónát. Az összeállt masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsire, a közepébe nyomj bármilyen alakzatot, vedd le róla, hogy csak a körvonala maradjon ott. Ahogy megszilárdult, indulhat a játék vagy a csemegézés.

Az internet is felkapta!

A sorozat sikerének köszönhetpen az internet népe azonnal rárepült a dalgona candy őrületre, a vállalkozó kedvűek örömmel mutatják meg, nekik sikerül-e teljesíteniük a feladatot, tű segítségével, törés nélkül ki tudják-e kapni a formát az édességből.

@deannalalala

Yes, It literally just took my 3second to finish #squidgame #fyp #dalgonacandy #squidgamecandy

♬ original sound - deanalalala
@k.aza.f

h a r d #fyp #squidgame #squidgamecandy

♬ MONEY - 리사 (LISA)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük