Vidéki étterem lett az Év Étterme 2023-ban: mutatjuk az összes díjazottat

evetterme
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg.

Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel – ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki. Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon

A végső sorrend kialakítása

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó Az Év Étterme és a TOP10 Étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már teljes biztonsággal állítható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étteremkalauzok színvonalának. 

A végső tesztelés folyamatát idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori legendás igazgatója segítette, aki tanácsadóként hét éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában. Az elmúlt években folyamatosan tesztelte a magyar éttermek teljesítményét, így személyében egy olyan nemzetközi szaktekintély tudását vehette igénybe a Dining Guide csapata, aki jól ismeri a magyar csúcsgasztronómia elmúlt években mutatott teljesítményét. A Michelinnél 36 évet eltöltő igazgató az élete folyamán több mint 10 000 étterem munkáját mérte fel, és ezernél is több Michelin-csillag kiosztásában segédkezett. 

A Platán Gourmet Étterem az Év Étterme Díj nyertese

Pesti István séf az elmúlt években bizonyította, hogy nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. 2021-ben az addigi Platán formáció új koncepcióval, a Platán Gourmet étteremmel gazdagodott, mellyel a séf egyértelműen egy ízig-vérig kiemelkedő minőségű gasztronómiát bemutató helyet hozott létre. Konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gasztronómiai gondolkodásmódot képvisel. A 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyag-használata rendkívül változatos, az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós látásmódját tükrözi. Ezt nagyra értékelve a Platán Gourmet 2022–2023-ban mutatott kiemelkedő teljesítménye alapján a Dining Guide az idei év legjobb éttermének járó ÉV ÉTTERME DÍJJAL ismeri el. 

evetterme2

Idén nagyobb fókusz került az alternatív vendéglátóhelyek tesztelésére                        

Az alternatív vendéglátóhelyeket idén komolyabban vizsgálták. Az Év Alternatív Vendéglátóhelye idén a miskolci Il Baffo by Avalon lett, mely nívós enteriőrjével, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszférájával jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunchok választékával vetekszik, a kínálat széles skálán mozog.

evetterme3

A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Audi – Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem

Különdíjak:

    • Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Málna The Pastry Shop

    • Dining Guide Az Év Szervizembere Díj / Németh Gergely / FELIX Kitchen&Bar

    • Dining Guide – Master Good Az Év Séfje / Szulló Szabina & Széll Tamás 

    • Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége / Dalnoki Bence

    • Dining Guide Az Év Szerethető Étterme / Casa Christra Étterem

    • Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája / 42 Restaurant

    • Audi – Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

    • Dining Guide Életműdíj / Zsidai Ilona

    • Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Il BAFFO by Avalon

    • Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj / Becker Gábor / KOLLÁZS – Brasserie & Bar

    • Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj / BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem

    • Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand

    • Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie

TOP10+2 Étterem:

Új díjkategória az ország legjobb 5 csillagos szállodájának

Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idén nemcsak a fine dining éttermeket és cukrászdákat látogatta végig, de 25 ötcsillagos szállodát is tesztelt, melyek zöme a fővárosban található. Ebből született az a TOP 10-es lista, melynek élén idén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett. Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk műremek évekig tartó műemléki felújításon esett át, mely olyan kiválóan sikerült, hogy a luxusszálloda a megnyitását követően 2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban is győzött. Az Audi Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban a fényűző szálloda teljesítményét az Év Luxusszállodája Díjjal ismerte el.                                                                                                                                                                          

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon