Elképesztő csokiszobrok egy francia cukrásztól: használati tárgyként sem utolsók

csokikészítés
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A svájci–francia cukrász, Amaury Guichon munkásságát érdemes követni, garantáltan le fog esni az állad: nemcsak gyönyörűek és hihetetlen precizitással készülnek a szobrai, de a legtöbb még gyakorlatban is használható.

Nem véletlenül hívják a francia cukrászt „The Chocolate Guynak”, hihetetlen műveket alkot csokoládéból, piskótából és különböző krémekből, amelyek amellett, hogy teljesen realisztikusak, minden bizonnyal isteni finomak is. 

A cukrászt sokan a Csokoládéiskola című, Netflixen futó realityből ismerhetik, ahol ő segítette és zsűrizte a versenyzők elkészült munkáit. A műsort egyébként bátran ajánlom minden édesszájúnak, hihetetlen technikákkal és alapanyagokból készülnek az elbűvölő sütemények és csokiszobrok, érdekes látni, milyen folyamatokból áll egy ilyen mestermű elkészítése.

Szerencsére Amaury munkásságát az Instagramján is nyomon követheted, ráadásul a cukrász nemcsak a végeredményt teszi közzé, hanem azt az igen izgalmas folyamatot is, ahogyan megszületik egy-egy szobor. 

Lássuk is pár izgalmas munkáját: a posztok nagy része lapozható.

Elképesztő csokiszobrok

Erre a csokipelikánra nincsenek szavak, elképesztő munkát és precizitást igényelhetett a megalkotása: 

Bizony, ez a piñata is csokiból készült, mi több, nem csak dekoráció, használatba is vehető (lapozz egyet a videóhoz), rengeteg cukorkát rejt a belseje: 

Igent mondanál egy ilyen eljegyzési gyűrűre? Ha továbblapozol, láthatod, milyen rétegekből épül fel a gyűrűtartó párna:

Elképesztő módon készült ez a gördeszka, amely gurul is, sőt, ha hihetünk Amaurynak, még rá is lehet állni. Nézd meg ezt a videót, a szavad is eláll majd tőle:

Szabadság-szobor színtiszta csokoládéból? Megvalósítható!

Ha te is kedvelted gyerekkorodban ezt a játékot, képzeld el, milyen lehet csokival játszani! A keret fehér csokoládéból készült, az érmék pedig málna-, illetve citromkrémmel borított kekszekből, amelyeket szintén fehér csoki von be kívülről. Nem csalás, nem ámítás, a játék tökéletesen funkcionál, csak lapozz egyet a videóhoz:

És ha már játékok, a csokicsocsó sem maradhat ki a sorból, talán Amaury egyik leghihetetlenebb alkotása: mind méreteiben, mind részleteiben elképesztő, az pedig már csak hab a tortán, hogy működik is!

Ha esetleg még nincs az állad a földön, nézd meg ezt a csokiceruzát is, amely amellett, hogy elképesztő elemekből és részletekből áll össze, konkrétan használható is: rajzolj vele valami szépet, mielőtt befalnád az egészet.

A további elképesztő munkákért mindenképp látogasd meg Amaury Instagram-oldalát, lehetetlen választani a művei közül, egytől egyig lenyűgözők.

Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon