Fasírt minden mennyiségben: a 8 legfinomabb variációt mutatjuk

fasirt-receptvalogatas
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fasírt szépsége annak egyszerűségében és sokszínűségében rejlik. Számtalan verzióban készülhet: ezúttal a 8 legfinomabb fasírtreceptünket válogattuk össze.

A fasírt gyermekkorom egyik kedvenc húsétele volt. Hol kicsi golyók, hol nagyobbak készültek a konyhában, amelyek mellé édesanyám általában krumplifőzeléket készített. Akkoriban még a sertés- és marhahúst részesítettük előnyben, napjainkra azonban már a lencsétől a tonhalig bármiből elkészülhet egy jó fasírt.

Egyben sült fasírt tojással

Kezdjük rögtön egy klasszikussal, ami nem más, mint a tojással töltött fasírt. Erre biztosan te is emlékszel, hiszen még talán a menzán is előbukkant néha, mint feltét. Gyakori kiegészítője hidegtálaknak is, és szendvicsben is jól megfér, ráadásul másnap is isteni!

tojassal-toltott-fasirt

Tonhalfasírt

Lassan, de biztosan a tonhal is belép a fasírtot alkotó alapanyagok széles táborába. Amellett ugyanis, hogy egészséges, tényleg percek alatt elkészíthető, és számtalan fűszer passzol hozzá, amit kedvedre variálhatsz.

tonhalfasirt

Cukkinifasírt 

Ez a fasírt ugyan picit szezonálisnak számít a cukkini miatt, manapság már egész évben kapható a zöldség, úgyhogy ez ne szegje kedvedet az elkészítésében. Tökéletes gyors ebédnek való fogás, amit kaporral, de akár más zöldfűszerrel is kedvedre ízesíthetsz!

cukkinifasírt

Pulykafasírt

Hogyha ünnepi köntösbe öltözött fasírtreceptet keresel, akkor ebben az egyben sült, almával készült pulykafasírtban biztosan nem fogsz csalódni. Sőt, nemcsak ünnepi alkalmakra, de akár egy laza szendvicsbe is bármikor beleteheted.

pulykafasirt

Rákfasírt

A felhozatalból nem maradhat ki egy finom, omlós, rákhússal készült fasírt sem. Igaz, ez már gourmet-nak számít a rák miatt, ez mit sem csorbít a varázsán. Worchestershire-szósz, tojás, mustár és különleges Old Bay fűszerkeverék is kerül a fasírtba, és alig fél óra alatt elkészül.

tengeri-valogatas

Zöldségfasírt

A megannyi húsos fogás után ideje szerepeltetni egy zöldségesfasírtreceptet is. Csak hogy lásd, tényleg bármiből készülhet fasírt, ebbe a formációba cukkini, krumpli és sárgarépa kerül, amit fokhagymával és Cayenne-borssal ízesíthetsz kedvedre.

zoldsegfasirt

Csicseriborsó-fasírt

Ha már a zöldségeknél járunk, a csicseriborsóról sem feledkezhetünk meg. Ez az alapanyag főként az indiai konyhában kedvelt, azonban fasírthoz is ideális, és alig 30 perc alatt elkészítheted. Ennek titka pedig nem más, mint a konzerves csicseriborsó, ami alaposan lerövidíti számodra az elkészítési időt. 

csicseriborso-fasirt

Csibefasírt zabpehellyel

Hogy a fasírt lásson azért némi húst is, és a csirkét se hanyagoljuk el, íme egy zabpelyhes, csirkés recept zárásként. Ennek egzotikuma a hozzáadott gyömbérben, szójaszószban, Worcestershire-szószban és a masszába kevert, darált zabpehelyben rejlik. Bármilyen körettel jól kooperál, és az elkészítése is egyszerű.

Fotó forrása: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon