Fasírt minden mennyiségben: a 8 legfinomabb variációt mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő
Őszi almás-fahéjas muffin: gyorsan kész a kevert tészta
Fasírt minden mennyiségben: a 8 legfinomabb variációt mutatjuk
Ínyenc tiramisu matchával: kávé nélkül is mennyei a desszert
Kiadós pásztorpite hűvös napokra: másnap is ugyanolyan finom
A fasírt szépsége annak egyszerűségében és sokszínűségében rejlik. Számtalan verzióban készülhet: ezúttal a 8 legfinomabb fasírtreceptünket válogattuk össze.
A fasírt gyermekkorom egyik kedvenc húsétele volt. Hol kicsi golyók, hol nagyobbak készültek a konyhában, amelyek mellé édesanyám általában krumplifőzeléket készített. Akkoriban még a sertés- és marhahúst részesítettük előnyben, napjainkra azonban már a lencsétől a tonhalig bármiből elkészülhet egy jó fasírt.
Egyben sült fasírt tojással
Kezdjük rögtön egy klasszikussal, ami nem más, mint a tojással töltött fasírt. Erre biztosan te is emlékszel, hiszen még talán a menzán is előbukkant néha, mint feltét. Gyakori kiegészítője hidegtálaknak is, és szendvicsben is jól megfér, ráadásul másnap is isteni!
Tonhalfasírt
Lassan, de biztosan a tonhal is belép a fasírtot alkotó alapanyagok széles táborába. Amellett ugyanis, hogy egészséges, tényleg percek alatt elkészíthető, és számtalan fűszer passzol hozzá, amit kedvedre variálhatsz.
Cukkinifasírt
Ez a fasírt ugyan picit szezonálisnak számít a cukkini miatt, manapság már egész évben kapható a zöldség, úgyhogy ez ne szegje kedvedet az elkészítésében. Tökéletes gyors ebédnek való fogás, amit kaporral, de akár más zöldfűszerrel is kedvedre ízesíthetsz!
Pulykafasírt
Hogyha ünnepi köntösbe öltözött fasírtreceptet keresel, akkor ebben az egyben sült, almával készült pulykafasírtban biztosan nem fogsz csalódni. Sőt, nemcsak ünnepi alkalmakra, de akár egy laza szendvicsbe is bármikor beleteheted.
Rákfasírt
A felhozatalból nem maradhat ki egy finom, omlós, rákhússal készült fasírt sem. Igaz, ez már gourmet-nak számít a rák miatt, ez mit sem csorbít a varázsán. Worchestershire-szósz, tojás, mustár és különleges Old Bay fűszerkeverék is kerül a fasírtba, és alig fél óra alatt elkészül.
Zöldségfasírt
A megannyi húsos fogás után ideje szerepeltetni egy zöldségesfasírtreceptet is. Csak hogy lásd, tényleg bármiből készülhet fasírt, ebbe a formációba cukkini, krumpli és sárgarépa kerül, amit fokhagymával és Cayenne-borssal ízesíthetsz kedvedre.
Csicseriborsó-fasírt
Ha már a zöldségeknél járunk, a csicseriborsóról sem feledkezhetünk meg. Ez az alapanyag főként az indiai konyhában kedvelt, azonban fasírthoz is ideális, és alig 30 perc alatt elkészítheted. Ennek titka pedig nem más, mint a konzerves csicseriborsó, ami alaposan lerövidíti számodra az elkészítési időt.
Csibefasírt zabpehellyel
Hogy a fasírt lásson azért némi húst is, és a csirkét se hanyagoljuk el, íme egy zabpelyhes, csirkés recept zárásként. Ennek egzotikuma a hozzáadott gyömbérben, szójaszószban, Worcestershire-szószban és a masszába kevert, darált zabpehelyben rejlik. Bármilyen körettel jól kooperál, és az elkészítése is egyszerű.
Fotó forrása: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors