Kihagyhatatlan gasztrohétvége a Balatonnál - Köveskáli Furmint Napok

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Köveskáli Furmint Napok nem csak a Furmintról szól. A szervezők azt szeretnék megmutatni, hogy a Gasztrofaluként elhíresült balaton-felvidéki település mennyi szépséget rejt magában télen is.

Február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából megszületett Furmint Napok keretében a Pálffy Pincészet, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn, a Kővirág és a Mi A Kő második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának balatoni, somlói és tokaji borászok részvételével. Borvacsorák, furmintra hangolt különlegességek, személyes hangvételű borkóstolók, izgalmas beszélgetések és hamisítatlan “káli-hangulat” várja az érdeklődőket február 22-24. között Köveskálon!

Míg pénteken a rendezvényre meghívott borászok zárt ajtók mögött kóstolják egymás legkitűnőbb Furmintjait, a nagyközönség az éttermekben kezdheti meg az ismerkedést a térség legjelentősebb Furmintjaival. A gasztronómiai élmények mellett pedig a művelődési házban Hamvas Béla A bor filozófiája című művéből hallgathatnak zenés felolvasást.

A szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló beszélgetéseket a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül majd.

furmint-napok

Már nincs minden előadásra jegy, de amúgy is nehéz választani az érdekes beszélgetések közül. Az előadásokra jegyek a készlet erejéig kaphatóak.

Este az éttermekben furmintra hangolt vacsorákkal várják a megéhezett kóstolókat, a Káli Art Innben például a következő menüsorral kényeztethetik magukat a szerencsések: libamáj levendulás hagymalekvárral, nyúlraguleves, mangalicafül saláta, töltött mangalicakaraj édesburgonyával, a végén pedig almakrémes eklerfánk zárja a vacsorát.

Érdemes szállást foglalni a faluban vagy a környéken, hiszen a szervezők vasárnapra is készülnek érdekes programokkal. Lesz gyógyító brunch, pezsgős gourmet reggeli is, aki pedig szívesen indítaná egy kis testmozgással a napot, dűlőtúrán kerülhet közelebb a szőlőtermesztés szépségeihez. Az előadásokon a részvétel regisztrációhoz kötött. A részletes programot a Furmint Napok Facebook-oldalán tudjátok megnézni.

Egy kis kedvcsinálónak nézzétek meg a tavalyi Furmint Napok legjobb pillanatait:

Fotók: Kóstolom.hu 

Ezt is szeretjük