Ha csak egy pár csepp citrom kell, ezt próbáld ki
Citromlé kinyerése okosan, a citrom felvágása nélkül
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Bizonyára veled is előfordult már, hogy csak pár csepp citromlére volt szükséged, amiért sajnáltad felvágni a szép (vagy utolsó) gyümölcsödet. Vannak viszont ételek, amik citromlé nélkül elképzelhetetlenek, vagyis a feladat az, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon. Segítünk.
A témában ismét segítségül hívtuk a nagy internetet, és a csodás lifehack videókat, vajon milyen szuper módszereket javasolnak a kínzó kérdés megoldására. Illetve, ha már itt tartunk, szokásunkhoz híven, kipróbáltuk, hogy működnek-e ezek a módszerek.
Az első megoldás egy igazi citrom hack: nem vágjuk fel a gyümölcsöt, csak szúrunk bele egy lyukat, és azon át csepegtetjük a levét. Eleinte kicsit küzdeni kellett vele, de a végén beindult.
A második módszer pedig azt ígéri, hogy igazi, porlasztott citromlé spray-t kapunk, csak egy spricnifejet kell beleszúrni a mégiscsak kissé felvágott gyümölcsbe. Eredmény a videóban, lerántjuk a leplet!