Két új Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet Magyarország

michelin-csillag
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az Essência Restaurant és a SALT étterem is megkapta a gasztronómiai körökben legnagyobb elismerésnek számító Michelin-csillagot.

A 2021-es Michelin Guide 2 éttermet Michelin-csillaggal és 6 további budapesti helyet Michelin Plate minősítéssel díjazott idén. Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója így nyilatkozott a magyar eredményekről: „Mindkét étterem csodálatos példa Budapest dinamikus éttermi jelenlétére. Nemcsak fantasztikus ételeket kínálnak – egy kicsit máshogy –, hanem tisztelettel adóznak Magyarország kulináris hagyományai előtt is. ”

A két új Michelin-csillagos étteremmel együtt Magyarország már 7 díjazott étteremmel büszkélkedhet 2021-ben:

salt2

Fotó: SALT Budapest Facebook-oldal

Ez a további 6 budapesti étterem pedig Michelin Plate minősítést kapott:

A Hoppá! Bistro-t mi is teszteltük nemrég, itt írtunk róla korábban. 

38674145 9836a7c9be91396a53cc05b3b8f56cc5 wm

Fotó: Berndt Dániel (Hoppá! Bistro)

A két új Michelin-csillagos étteremről

Essência Restaurant

Az Essência Restaurant a Sas utcában található, Tiago Sabarigo, portugál séf étterme. Tiago neve sokaknak ismerős lehet, ugyanis egészen 2019-ig a Costes Downtownban dolgozott, ahol öt éven át tartotta a Michelin-csillagot. A portugál séf álma egy saját étterem volt, így született meg az Essência, ahol jóval nagyobb hangsúlyt kapnak Portugália ízei. Az Essênciát feleségének, Éva Sabarigónak is címezte, így az étteremben a portugál és magyar gyermekkor emlékeit idéző ételek ízei ötvöződnek a modern csúcsgasztronómiával - olvasható a honlapjukon.

essencia

Fotó: Essência Restaurant Facebook-oldal

SALT

A SALT szakít a hagyományos éttermi élménnyel, elfeledett ízvilágokat elevenít fel Tóth Szilárd vezetésével a SALT csapata. Az étterem a magyar gasztronómia elfeledett arcát mutatja, miközben tiszteli a hagyományokat, új látásmóddal nyúl a méltatlanul mellőzött alapanyagainkhoz. A séf ételeiben a gyógy- és vadnövények a főszereplők, melyek többségét maga gyűjti vidéken, illetve kistermelőktől szerzi be, a sonka és szalonna pedig családjának szatmári hústermelőjéből érkezik. Tóth Szilárd korábban két Michelin-csillagos dán étteremben is dolgozott, mire itthon megvalósította az álmát. Az étterem koncepciójáról a honlapjukon olvashatsz bővebben.

salt

Fotó: SALT Budapest Facebook-oldal

Forrás: Dining Guide

Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük