Ki lehet nyitni egy borosüveget öngyújtóval? A videók szerint igen. Lássuk!
Hát izé

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Most, hogy itt a nyaralás szezon, könnyen belecsúszhatunk abba a helyzetbe, hogy vásároltunk egy palack jóféle helyi bort, de sajnos dugóhúzó pont nincs nálunk. Az internet viszont szuper megoldást kínál: addig kell melegíteni öngyújtóval az üveg nyakát, amíg ki nem lövi magától a dugót. Kipróbáltuk.

Öngyújtót mindenhol lehet kapni, ezért úgy gondoltuk, ha ez egy életképes megoldás, akkor mindenképpen helye van a nap alatt, és terjesztésre érdemes. Mi rögtön két oldalról is melegítettük a palack nyakát, és még a fizikai törvényt is értettük, ami szerint a rakéta jellegű dugókilövésnek meg kell történnie: a levegő a melegtől kitágul, és a a dugó irányába csinál helyet magának minden áron.

dugo

Nem mondhatjuk, hogy nem voltunk türelmesek, vagy kitartóak. Mi tényleg mindent megtettünk, még egy elsőfokú égési sérülést is szenvedtem az ujjam hegyén, de szerencsére már elmúlt.

Lényeg, hogy ha bort vásároltok, és nincs dugóhúzótok, akkor legyen legalább egy fakanalatok, amivel benyomhatjátok a dugót, vagy még inkább válasszátok a csavaros kupakot. Figyeljétek a kísérletünket alant, a videóban.

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon