Koronázási ételek és italok, amiket a brit cégek dobtak piacra: így ünneplik III. Károlyt

koronazasi-cupcake
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

III. Károly megkoronázásának alkalmából a különböző brit cégek és márkák rengetegféle élelmiszert kezdtek el árusítani a koronázási keksztől kezdve a ginig.

III. Károly május 6-i megkoronázása óriási jelentőségű esemény az egész Egyesült Királyság, de a világ számára is. A legtöbb brit életében először láthatja és tapasztalhatja meg, hogyan zajlik a koronázás, hiszen az elmúlt 70 évben II. Erzsébet királynő uralkodott. 

A május 6-i hétvégén országszerte utcabálok és más rendezvények várják a briteket, de akik nem szeretnének kimozdulni, ők otthon is ünnepelhetnek. Az utóbbi esetre készültek fel a cégek, üzletek, ugyanis rengeteg limitált kiadású koronázási ételt, italt dobtak piacra, hogy mindenki otthonába becsempésszék az ünnepi hangulatot. 

Ezekből szemezgettünk most: a teljesség igénye nélkül mutatjuk a kedvenceinket, de Instagramon még rengeteg érdekességet találhatsz a #coronation vagy #coronationfood címke alatt.

Koronázási cupcake

Több brit pékség készül koronázási cupcake-kel, a muffinokat különböző színes krémekkel és marcipánnal, feliratokkal, csokitallérral, koronával díszítik.

Marks & Spencer termékek

A jól ismert márka, a Marks & Spencer is kitett magáért, koronázási teakeksz, cuvée, sör, chips, Viktória-torta és csokipénz is kapható a kínálatukban. A poszt lapozható!

Koronázási gin

Több italmárka is koronázási gint dobott a piacra, például a Ludlow ginjét a Highgrove, vagyis III. Károly király és Kamilla királynő családi rezidenciájának kertje inspirálta, rózsa és hibiszkusz került a klasszikus borókabogyós alapba.

Koronázási hamburger

A legtöbb gyorsétterem is reflektált a koronázási ünnepségre, erre a pár hétre olyan termékeket vettek fel az étlapra, mint pl. a koronázási hamburger. A Fatso’s Restaurant kétféle hamburgert dobott a piacra, a Royal Hogot és a Royal Blue-t, az egyikben rántott csirke és pulled pork kapott helyet, a másikban grillezett csirkemell és kéksajt.

Koronázási kekszek

Ezeket a kekszeket akár emlékbe is elteheti az, akinek nincs szíve megenni, a cukormázzal díszített sütik nagyon mutatósak.

Limitált kiadású kávécsomag

A brit kávézók sem hagyhatták figyelmen kívül a koronázási ünnepséget: olyan csomagokat állítottak össze, amelyek csak limitált darabszámban érhetők el, és az otthoni ünneplés „kötelező kellékei”. Az alább is látható csomagban pl. egy zacskó kávébab, egy kávéspohár és egy adag forró csoki kapott helyet.

Koronázási nyalóka

Ha volt már cupcake és keksz, természetesen a nyalóka sem hiányozhat a kínálatból. A hatalmas, színes nyalókák új csomagolást kaptak, de a megszokott ízekben hódítanak.

Koronázási gumicukor

Maradva az édességeknél, hatalmas csomag koronázási gumicukrot szerezhetnek be az édesszájúak. A csomagot többféle ízű és típusú gumicukorból állították össze az Egyesült Királyság zászlójának színeiben.

Koronázási méz

A méz esetében is csak a csomagolás változott, kíváncsiak lennénk, vajon hányan veszik meg a címke miatt? 

Koronázási torták

A különböző élelmiszerüzletek is reagáltak a koronázásra: a Mood4food különböző kész süteményeket árul, pl. a Viktória-tortát pohárdesszert formájában. A poszt lapozható!

 Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük