
Leteszteltük a konyhatrükköt, és tíz másodperc alatt lett egy rakás furcsán félbe vágott paradicsomunk
Együtt sírunk, együtt nevetünk: SóBors konyhahack videó
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha
Ropogós

Ízletes tonhalpástétom: könnyen elkészíthető és egészséges is

Tavaszi, mamaféle karalábéleves: mutatjuk, hogy lehet kiadósabb

Extrán puha citromos süti: fényes cukormáz borítja

Egyedényes paradicsomos húsgombóc krumplival: másnap is isteni

Karamellizált tofu gazdag chilis szószban: aromákban nem lesz hiány
Végtelen jófejségünkben újabb YouTube-on keringő konyhahack videót próbáltunk ki, hogy nektek már ne kelljen. Megnéztük, hogy tényleg ketté lehet-e vágni egy rakat koktélparadicsomot egyetlen késsuhintással, ha két tányér közé zárjuk őket.
Andi odaállt, és megcsinálta! A módszer működik, de azért, maradjunk abban, csak bizonyos keretek között.
Az első probléma a megfelelő tányér megtalálása volt, ugyanis két normál méretű lapostányér között annyi helyük maradt a koktélparadicsomoknak, hogy gyakorlatilag gombfocizni tudtak odabent.

Fotó: Pixabay
Ekkor kerültek elő a kávéscsészealjak, amik elég laposak voltak ahhoz, hogy amikor beletette Andi a paradicsomokat, rés maradt a peremük között. Ez a rés vezette a késünket, ügyesen és határozottan.
És akkor ezután már csak vágni kellett, az eredmény pedig egy marék furcsán kettévágott paradicsom lett.
Végeredményben, ha nem vagyunk szimmetria fixáltak, és nincsenek elvárásaink azzal kapcsolatban, hogy a vágás a kocsánybemélyedés (utánanéztem, így hívják) közepén haladjon végig, akkor egészen jó a módszer, hiszen a paradicsomok kétségtelenül félbe vannak vágva. Ellenkező esetben próbálkozzunk inkább egyenként, akkor biztosan eltaláljuk a megfelelő szöget.
Így sikerült: