Leteszteltük a konyhatrükköt, és tíz másodperc alatt lett egy rakás furcsán félbe vágott paradicsomunk
Együtt sírunk, együtt nevetünk: SóBors konyhahack videó
Cikkek
Omlós diós hókifli vajjal gyúrva: klasszikus karácsonyi recept
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Sült paszternák az ünnepi asztalra: fenséges és egyszerű köret
Fenséges, szaftos kacsamell gránátalmával: a bőre ropogós, a húsa puha
Klasszikus házi zserbó: zsírral gyúrva, vastag töltelékkel az igazi
Aranyló karácsonyi húsleves gazdagon: egész csirke fő bele
Válogatás ünnepi sültekből: mutatjuk a 6 legínycsiklandóbb receptet
Végtelen jófejségünkben újabb YouTube-on keringő konyhahack videót próbáltunk ki, hogy nektek már ne kelljen. Megnéztük, hogy tényleg ketté lehet-e vágni egy rakat koktélparadicsomot egyetlen késsuhintással, ha két tányér közé zárjuk őket.
Andi odaállt, és megcsinálta! A módszer működik, de azért, maradjunk abban, csak bizonyos keretek között.
Az első probléma a megfelelő tányér megtalálása volt, ugyanis két normál méretű lapostányér között annyi helyük maradt a koktélparadicsomoknak, hogy gyakorlatilag gombfocizni tudtak odabent.
Fotó: Pixabay
Ekkor kerültek elő a kávéscsészealjak, amik elég laposak voltak ahhoz, hogy amikor beletette Andi a paradicsomokat, rés maradt a peremük között. Ez a rés vezette a késünket, ügyesen és határozottan.
És akkor ezután már csak vágni kellett, az eredmény pedig egy marék furcsán kettévágott paradicsom lett.
Végeredményben, ha nem vagyunk szimmetria fixáltak, és nincsenek elvárásaink azzal kapcsolatban, hogy a vágás a kocsánybemélyedés (utánanéztem, így hívják) közepén haladjon végig, akkor egészen jó a módszer, hiszen a paradicsomok kétségtelenül félbe vannak vágva. Ellenkező esetben próbálkozzunk inkább egyenként, akkor biztosan eltaláljuk a megfelelő szöget.
Így sikerült: