Palacsintafesztivál, női borászok és pezsgőmanufaktúra - Szenzációs gasztroprogramok várnak

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ahogy beköszönt a március, a gasztroprogramok megsokszorozódnak. Ezen és a jövő hétvégén is izgalmasabbnál izgalmasabb rendezvények várnak, érdemes lesz kimozdulni otthonról.

A nőnapi borkóstolótól kezdve a különleges palacsintákon át egészen a pezsgőmanufaktúra gyűjteményének megtekintésiig számtalan különböző, de egytől egyig különleges gasztroprogram lesz az elkövetkező hetekben. 

Töltött Hold Gasztrovíkend

Budapest, Belvárosi Piac, Hold utca 13. - Március 1-3.

A világkonyhák ételeit és régiós ízeket kóstolhatunk Budapest első számú gasztropiacán. Farsang utolsó hétvégéjén télbúcsúztató klasszikusokat próbálhatunk ki, a Hold utcai piac ételekkel, italokkal, karneváli, nyüzsgő hangulattal lesz megtöltve. Helyi éttermek, de vendégséfek finomságait is megkóstolhatjuk, farsangi ízek, jó zenék és meglepetések várják az érdeklődőket. A belépés ingyenes. A piac pontos nyitva tartásáról a Töltött Hold Gasztrovíkend Facebook-oldalán találtok információt. 

Nagy Budapesti Palacsintafesztivál

Budapest, Kőrösy József utca 117. - Március 8-10.

A rendezvény helyszíne az Allee melletti gasztrosétány, ahol mindenféle finomságot kóstolhatunk. Az esemény jelszava a "palacsinták a világ körül" is lehetne, ugyanis lesz töltött, sós, amerikai, rakott, rántott palacsinta, illetve a palacsinta-levest és burgert is kipróbálhatják a vállalkozókedvűek, de a sort még sokáig lehetne folytatni. A rendezvényen a legérdekesebb és legfinomabb recepteket kóstolhatjuk meg, de a szervezők az ételallergiásokra és az egészséges életmódot folytatókra is gondoltak, úgyhogy mindenmentes palacsinták is kaphatóak lesznek a helyszínen. További részleteket a Nagy Budapesti Palacsintafesztivál Facebook-oldalán találtok.

palacsintafesztival

Fotó: Nagy Budapesti Palacsintafesztivál Facebook-oldal

Kiskertpiac - Gasztro Vidék

Budapest, Anker't, Paulay utca 33. - Március 3. 10:00-16:00

A rendezvényen megtudhatjuk, hogy melyik vidék milyen finomságokat készít és megismerhetjük a helyi termelőket is. Ha belekóstolunk a vidék ízeibe, egészen biztosan el akarunk majd utazni az adott városokba is. A rendezvény egy "slow gastro market", ahol a tudatos, fenntartható táplálkozáson van a hangsúly, minőségi, termelői ételeket/italokat lehet kipróbálni. A "slow gastro" kifejezés arra utal, hogy az étkezésnek is meg kell adni a módját, le kell kicsit lassulni és élvezni kell minden pillanatát.

Gyengébb? Nem! Nőnapi borkóstoló 

Sofitel Budapest Chain Bridge - Március 8. 17:00

A különleges nőnapi borkóstolón csak női borászok állnak majd a pultban. Az esemény kiindulópontja Szabó Edit: Gyengébb? Nem! című könyve, amely 26 borásznő életét és munkásságát mutatja be. A könyv megjelenése után Edit elhatározta, hogy szervez egy olyan kóstolót, ahol csak borásznők ismertetik a boraikat. Az ötlet megtetszett a Sofitel Budapest Chain Bridge-neki is, úgyhogy közösen hozták létre az eseményt. A borkóstolóra 32 borásznő érkezik, összesen 36 borászat 104 borát lehet majd megkóstolni. A programot egy boros-sajtos és egy boros-csokoládés mesterkurzus is színesíti. A bevételt az Anyaoltalmazó Alapítvány kapja. Szabó Edittel készült interjúnkat itt tudjátok elolvasni.

nonapiborkostolo

Fotó: Papp Zoltán

Budafoki Pincejárat - Múzeumlátogatás és vezetett pinceséta 

Budapest, Anna utca 7., Törley Pezsgőmanufaktúra - Március 2. 13:30-20:15 

Minden hónap első szombatján a Budafoki Pincejárat a borkultúrát bemutató egyedülálló utazásra visz a borospincék és a kultúra világába. Most szombaton a Törley Pezsgőmanufaktúra gyűjteményét csodálhatjuk meg egy vezetett pinceséta keretein belül. A gyűjtemény tartalmában és külsejében is valódi különlegességnek számít, ugyanis a kiállítótérbe lépve egy pezsgős dugó belsejében találjuk magunkat, amelyből egy pezsgős palackba, majd egy pezsgős pohárba sétálhatunk át. A jegyárakról itt tudtok érdeklődni. 

Ezt is szeretjük