
A 8 legfinomabb sajtos rakottas étel – Otthon is könnyedén elkészíthetők

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert
A tepsiben készült ételek királynője az úgynevezett rakottas fogás, mely elkészítése sokszor elég időigényes, a végeredmény mégis kárpótolni fog.
A magyar konyha elképesztő ételkülönlegességei közt szerepelnek a tepsiben készült ételek, amelyek generációk óta velünk vannak, őrzik hagyományainkat, vagy épp átalakulnak. Szeretjük a rakott ételeket, amelyek után olykor halomban áll a sok mosogatnivaló, de ezt a kis bosszúságot leszámítva mindenképpen megéri a végeredmény.
A rakottast szokták csőben sültnek, gratinnak is nevezni. A francia konyha gratinja mindig egyszerűen készül - rengeteg tejszínnel, hogy jó szaftos legyen a végeredmény. Az olasz, tepsiben készült ételek lelke a paradicsom, a besamel és a sajt. Nagyon finomak ezek az ételek, teljesen mindegy, melyik ország ékes étlapján szerepelnek. A pazar fogásokért nem kell étterembe rohanni, otthon is el lehet őket készíteni.
Cover: Getty Images