A 8 legfinomabb sajtos rakottas étel – Otthon is könnyedén elkészíthetők
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tepsiben készült ételek királynője az úgynevezett rakottas fogás, mely elkészítése sokszor elég időigényes, a végeredmény mégis kárpótolni fog.
A magyar konyha elképesztő ételkülönlegességei közt szerepelnek a tepsiben készült ételek, amelyek generációk óta velünk vannak, őrzik hagyományainkat, vagy épp átalakulnak. Szeretjük a rakott ételeket, amelyek után olykor halomban áll a sok mosogatnivaló, de ezt a kis bosszúságot leszámítva mindenképpen megéri a végeredmény.
A rakottast szokták csőben sültnek, gratinnak is nevezni. A francia konyha gratinja mindig egyszerűen készül - rengeteg tejszínnel, hogy jó szaftos legyen a végeredmény. Az olasz, tepsiben készült ételek lelke a paradicsom, a besamel és a sajt. Nagyon finomak ezek az ételek, teljesen mindegy, melyik ország ékes étlapján szerepelnek. A pazar fogásokért nem kell étterembe rohanni, otthon is el lehet őket készíteni.
Cover: Getty Images