Steakburgonya, egy mozdulattal szabályosra vágva, ez egy jó trükk!
Majdnem gyönyörű lótusz lett, és finom!
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Ropogós
Édes, quinoával töltött sütőtök: aszalt gyümölcsökkel készül
Bajor szalvétagombóc: ízletes köret néhány hozzávalóból
Sűrű, krémes karfiolleves: sütőben sült zöldség fő a fűszeres lébe
Mennyei krumplipalacsinta füstölt lazaccal: hűs tejföllel kínáld
Melengető őszi desszertek egy helyen: ezeket süsd meg a szezonban
A steakburgonya finom, és jól bevált köret, de nem is mi lennénk, ha nem próbálnánk ezt is megreformálni. Az interneten található videók szerint ugyanis egy mozdulattal fel lehet vágni a burgonyát katonásan egyforma hasábokra, méghozzá egy almaszeletelő segítségével. Kipróbáltuk.
Első ránézésre ment minden, mint a karikacsapás. A burgonyának talpat vágtunk, majd nekiveselkedtünk, és átnyomtuk rajta az almaszeletelőt. Itt azonban elő is állt az első probléma: a túloldalon egy kissé beszorult az eszköz a krumpliba. De mi nem keseredtünk el, hanem kitaláltuk a megoldást: 1.: átnyomtuk rajta mégis a krumplihasábokat, 2.: visszahúztuk az almavágót, és így csodálatos, lótuszvirág alakú burgonyát kaptunk. A második megoldás tetszett jobban, abban maradtunk.
Sajnos, mint kiderült, a lótuszforma nem sütésálló, a mi krumplivirágaink legalábbis kissé szétestek, de ez nem szegte kedvünket, mert a steakburonyánk attól még kimondottan gusztusos és finom lett. Kipróbáltuk héjas és meghámozott burgonyával is, sőt, még úgy is, hogy nagy bátran nem vágtunk neki talpat, és mindenképpen működött. A középső krumplioszlopot pedig, ami az almacsutka helye, az kapja meg, aki a leggyorsabban tünteti el a tányérjáról az ételt.
Mindent egybevetve ez a módszer bevált, ha gyorsítani szeretnétek a steakburgonya vágáson, akkor nyugodtan használjatok almaszeletelőt. Köszönjük, YouTube!