
A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Epres túrókrémmel készült piskótatekercs: mutatós és finom

Mennyei shakshuka: fűszeres paradicsomos ragu lágytojással

Sütőben sült, gombás csirkefasírt: nem lesz olajszag a konyhában

Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk

A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig
A tavasszal együtt végre a zöldségpaletta is elkezd színesedni: ezúttal a 6 legfinomabb spárgás receptünket válogattuk össze, üdvözölve a friss zöldséget.
A spárga, amennyire egyszerű a kinézete, olyannyira finom és elegáns ételeket ihlet meg. Nincs étkezés, amihez ne passzolna legalább egy fogás erejéig. A sort egy reggelivel indítjuk, amit színes főételek követnek majd, végül pedig még egy vendégvárót is mutatunk.
Remegős omlett roppanós spárgával
Az omlettről biztosan neked is egy lágy és krémes tojásos reggeli jut az eszedbe, és nem véletlenül. Ez alkalommal azonban a sima omlettet egy kis ropogós spárgával bolondíthatod meg, így némi izgalmat csempészhetsz a szokványos étel világába.

Besamelmártásban sült spárga
Ha egy laza előételre vágysz csak, vagy egy könnyed ebédre, akkor ezt a fogást neked találtuk ki. A klasszikus mártást a szerecsendió teszi üdévé, az elkészítési ideje pedig mindössze 20 perc, 200 fokon a sütőben.

Carbonara másként
Ezzel meg is érkeztünk a könnyed ebéd fejezethez. A carbonárát elkészíteni egyébként sem nagy dolog, viszont spárgával megspékelve annál izgalmasabb. Receptünkben a carbonara alapreceptjét dobhatod fel egy kis spárgával és pancettával, de persze az olasz sajtkülönlegességről se feledkezz meg!

Spárgás rizottó
Ha már elkalandoztunk az olasz konyha felé, úgy egy krémes, tavaszi rizottóreceptről már tényleg vétek lenne megfeledkezni. A hamisítatlan ízeket minőségi fehérborral, rizottórizzsel és parmezán sajttal keltheted életre, a spárga pedig felteszi az i-re a pontot.

Sütőben sült spárgás tészta
Ezt a receptet akkor ajánljuk neked, ha szeretsz hétvégente laktató, egytepsis ételeket készíteni. Ez ugyanis az utolsó falatig ilyen, tele egyszerű hozzávalókkal, amit a mozzarella, a pankomorzsa és a zöld spárga dob fel. Ráadásul mindössze fél óra alatt készre sül!

Morzsában sült spárga
Ha azt hitted, hogy a spárgából nem lehet remek nassolnivalót vagy éppen vendégváró finomságot készíteni, tévedtél! Ehhez a recepthez egy különleges mártás dukál, amelybe bele kell mártani a spárgát, majd pankomorzsába forgatni, így egy szuper finom köntösbe bújt ételt készíthetsz el.
Fotó forrása: Getty Images