Epres túrókrémmel készült piskótatekercs: mutatós és finom

10
Nyomtatás
Epres, túrókrémes piskótatekercs recept cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A látványos piskótatekercs egyszerűen készül, ha betartod a szabályokat, akkor a tészta nem törik meg, szépen szeletelhető lesz.

A sütik mesés birodalmában először a piskótasütés mesterségét érdemes elsajátítani. Ehhez első lépésként szükséged lesz egy bevált receptre. Ha ez megvan, indulhat a kísérletezés.

A piskóta finom és több sütemény alapja lehet, ilyenek a torták és a roládok, mindkét süti csodaszép és finom. Mi most egy epres, túrókrémes receptet ajánlunk!

Amire figyelni kell!

Piskótaroládot készíteni nem nehéz: hogy a tésztával könnyen tudj dolgozni, ne repedjen, érdemes olajat keverni bele, és ami a legfontosabb, hogy még melegen tekerd fel, így hagyd kihűlni. Ez a két szabály szükséges ahhoz, hogy a tészta jól kezelhető legyen. 

Tipp

  • Ha maradna a töltelékből, akkor rakd hűtőbe, így néhány napig eláll, más sütik készítésénél felhasználhatod, akár palacsintába is töltheted.
  • Habtejszínt is forgathatsz a krémhez, így habzsákból adagolva szépen feldíszítheted.
  • A különlegesebb ízélményért egy kevés mentalevél is adható a krémhez.

Epres, túrókrémes piskótatekercs

Epres, túrókrémes piskótatekercs recept ct

Hozzávalók 36 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Piskóta:

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 15 dkg eper
  • 250 g túró
  • 150 g cukor
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 400 g mascarpone

Díszítés:

  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint eper
  • ízlés szerint habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját a cukor felével keverjük fehéredésig, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az olajat is.

A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután adjuk a tojássárgájához, majd forgassuk hozzá a tojásfehérjét.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

A piskótát még melegen tekerjük fel, és hagyjuk így kihűlni.

Töltelék:

Az epret mossuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel és tegyük félre.

A túrót a cukorral és citrom reszelt héjával törjük simára. Ezután keverjük hozzá a mascarponét is.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük meg a túrós krémmel. Erre szórjunk rá az eperből, majd tekerjük fel.

Díszítés:

A piskótatekercset tetszés szerint szórjuk meg porcukorral. Eperrel és habtejszínnel is feldíszíthetjük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon