
Ellenállhatatlan vaníliás, epres piskóta: tortaformában sütve még mutatósabb
Ez a régimódi vaníliás, epres torta egyszerű, mégis megunhatatlan, érdemes letesztelni!
A sütik mesés birodalmában először a piskótasütés mesterségét érdemes elsajátítani. Ehhez első lépésként szükséged lesz egy bevált receptre. Ha ez megvan, indulhat a kísérletezés.
A piskóta finom és több sütemény alapja lehet, ilyenek a torták és a roládok, mindkét süti csodaszép és finom. Mi most egy epres, túrókrémes receptet ajánlunk!
Piskótaroládot készíteni nem nehéz: hogy a tésztával könnyen tudj dolgozni, ne repedjen, érdemes olajat keverni bele, és ami a legfontosabb, hogy még melegen tekerd fel, így hagyd kihűlni. Ez a két szabály szükséges ahhoz, hogy a tészta jól kezelhető legyen.
Piskóta:
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját a cukor felével keverjük fehéredésig, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az olajat is.
A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután adjuk a tojássárgájához, majd forgassuk hozzá a tojásfehérjét.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
A piskótát még melegen tekerjük fel, és hagyjuk így kihűlni.
Töltelék:
Az epret mossuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel és tegyük félre.
A túrót a cukorral és citrom reszelt héjával törjük simára. Ezután keverjük hozzá a mascarponét is.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük meg a túrós krémmel. Erre szórjunk rá az eperből, majd tekerjük fel.
Díszítés:
A piskótatekercset tetszés szerint szórjuk meg porcukorral. Eperrel és habtejszínnel is feldíszíthetjük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu