Tengeri herkentyűk minden mennyiségben: a 7 legjobb receptet mutatjuk

tengeri-valogatas
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tenger mélye megannyi gasztronómiai szempontból is számottevő állatnak ad otthon, kezdve a különböző halaktól egészen a rákokig. Ezúttal a 7 legjobb tengeri herkentyűs receptünket mutatjuk be.

Halat enni nemcsak jó, de ajánlott is. Amellett, hogy gazdag fehérjében, D-vitaminban és omega-3 zsírsavban is dúskál, még számtalan más, jótékony hatással is rendelkezik, amelyekről ide kattintva olvashatsz bővebben.

A halakat és a tengeri herkentyűket, ízük és tápanyagtartalmuk miatt is, érdemes lenne legalább hetente egyszer fogyasztani, de ha nem állsz túl nagy halas hírében, most mindent megteszünk azért, hogy meghozzuk hozzá a kedvedet.

A nyár kedvence, a hekk

Ki ne evett volna már életében legalább egyszer hekket? Márpedig aki evett, az általában egy életre a szerelmese lesz. Azonban, ha nincs kedved emiatt egészen a Balatonig utazni, otthon is bátran elkészítheted, hiszen egyáltalán nem bonyolult fogás, fagyasztva pedig már szinte minden üzlet mirelit szekciójában megtalálhatod.

tengeri-receptvalogatas

Tőkehal a tányérodon

A tőkehal egy szintén könnyen beszerezhető és még csak nem is aranyárban kapható halfajta. És mivel a halfilék általában nem igényelnek pár percnél többet, ha sütésről van szó, így mindenképpen érdemes kipróbálnod ennek a fokhagymás tőkehalfilének a receptjét is, ami mindössze 15 perc alatt elkészül.

tengeri-valogatas

Halpogácsa

A fasírt- és pogácsarajongók szeme most biztosan felcsillan, hiszen ma már szinte bármiből lehet fasírtot készíteni. Így kerül terítékre a fűszeres halpogácsa is, amit szintén tőkehalfiléből ajánlott elkészíteni. A hozzávalók között szerepel még a cukkini, a sárgarépa és az újhagyma is, így ha rajongsz a zöldségekért és a halért is, ezt a receptet neked találtuk ki.

tengeri-valogatas

Chilis-fokhagymás rák

Szintet lépve, picit ugorjunk át a halakról a rákokra is, hiszen ők is legalább annyira finomak és egészségesek, mint uszonyos társaik. A chilis-fokhagymás rák egy klasszikus előételnek számít, amit kenyérrel tunkolva enni az igazi. Mivel a rák húsa is pillanatok alatt megsül és megfő, így erre a fogásra sem kell többet számolnod időben, mint 15 perc. Fehérborral és sok petrezselyemmel készítsd, míg a tálaláshoz pedig ne feledkezz meg egy kis finom, friss és ropogós kenyérről sem!

tengeri-valogatas

Tenger gyümölcsei paella

Ez a fantasztikus spanyol fogás nemhiába tett szert világhírnévre. Mint a spanyol konyha egyik alappillére, ma már számtalan variációban készül világszerte. Ezen receptünk a tenger gyümölcseire fókuszál, olyan finomságok kerülne bele a csirke helyett, mint a füstölt lazac, a koktélrák és a fekete kagyló, amelyek mellé különböző zöldségfélék szegődnek kísérőül.

tengeri-valogatas

Rákfasírt

Ha már ennyit írtunk a rákról, ideje egy másféle köntösbe öltözött, rákhúsos receptet is bemutatnunk. A rákot ugyanis nemcsak egyben lehet sütni, párolni és enni, hanem magából a rákhúsból, összetörve, fasírthoz is tökéletes alapanyagot készíthetsz. Ebbe a különleges receptbe pedig kerül még kekszmorzsa, tojás, citromlé és mustár is, amiből egy tényleg rendhagyó és mégis mennyei fasírtot fogsz tudni elkészíteni.

tengeri-valogatas

+ 1 Afrikai harcsafilé

Válogatásunk végére nem egy tengeri, hanem egy édesvízi halat hoztunk, egy pofonegyszerű, anyukámtól tanult, afrikai harcsafilés recepttel szeretnénk megörvendeztetni. Ha ettél már életedben harcsát, de nem afrikait, akkor felejtsd is el gyorsan, mert a kettőnek ízre és illatra sincs semmi köze egymáshoz. Az afrikai harcsa ugyanis szinte szagtalan, így nem kell amiatt aggódnod, hogy otthon állni fog majd a halszag a konyhában. Az íze nagyon finom, a húsa omlós, az elkészítése pedig, annak ellenére, hogy olajban sül, szintén mindössze 15 perc!

tengeri-valogatas

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon