A selymes borsókrémleves titka - 15 perces csoda kezdőknek is
Borsószezon!!!
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Hamarosan eljön a borsószezon, ami egyfelől szuper hír, hiszen a borsó finom, egészséges, és fejlett humorérzékkel még viccesnek is mondható növény. Másfelől viszont, ha belegondolunk gyerekkorunk borsószezonjaiba, akkor az unalomig ismételt borsófőzelék és borsóleves jut eszünkbe. Ez nem mehet így tovább, tessék, itt egy trendi alternatíva.
A krémlevesekben általában az a jó, hogy pikkpakk elkészíthetők, nem igényelnek különösebb technikai tudást, az eredmény mégis állati finom lesz. Egy nagy szemfényvesztés lenne az egész, ha nem volna mégis annyira selymes, és igazi a végeredmény.
Ezek a világ legegyszerűbb, leggyorsabb levesei, amik nem is nagyon kívánnak maguk után semmi nehéz második félét. Otthon azért szeretjük, mert 15 percet vesz csak el a napból, de a munkába járóknak is ideális, hiszen csak át kell önteni egy üvegbe, és akár bögréből kortyolgatva is fogyaszthatjuk. Végül pedig legyünk őszinték, nem kell képzett szakácsnak lenni az elkészítéséhez, így abszolút kezdő főzőcskézők is nyugodtan nekiállhatnak gyorsan megfőzni.
Az avokádótól el is tekinthetünk
Ha valaki nem szereti az avokádót vagy épp nem jut hozzá, nyugodtan el is hagyhatja, de ne feledkezzünk meg róla, hogy nagyon hasznos zöldségről (gyümölcsről?) van szó, ami vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag.
Borsókrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm zöldborsó
- 2 darab avokádó
- 1 darab hagyma
- 200 mililiter főzőtejszín
- 4 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
2. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel. Nagyjából 10 perc alatt készre főzzük, hozzákeverjük a tejszínt, újraforraljuk, végül levesszük a tűzről.
3. Az avokádót csak ekkor adjuk a leveshez, különben megkeseredik. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest. 4. Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal, kecskesajt kockákkal, vagy mozzarella golyókkal.