Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös csirke - Ez tényleg az étel neve, és nem véletlenül
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Mit főztél a vendégeknek? Abbahagyhatatlan csirkét. Az milyen? Abbahagyhatatlan. Ez az épületes párbeszéd zajlott le a köztünk a minap Hajni barátnőmmel. Igen, kitaláltátok a folytatást: "Kérem a receptet". A hétvégén leteszteltük, tényleg abbahagyhatatlanul finom, ráadásul 10 perc alatt össze lehet rakni, és már mehet is a sütőbe.
A csirkemellből készült ételek univerzális mentsvárat jelentenek, amikor gyorsan kell valami finom ebédet vagy vacsorát összeütni, akár sok embernek is. Csak hát a csirkével van egy kis baj: könnyen kiszárad, és akkor már egyáltalán nem gusztusos.
Erre az egyébként összetett problémára jelent megoldást az abbahagyhatatlan csirke, ami biztos, hogy finom lesz, nem kell miatta óráig a tűzhely mellett állni (valójában egyáltalán semeddig sem kell a tűzhely mellett állni), mégis finom, csodálatosan szaftos húsételt kapunk, a tetején ellenállhatatlan, ropogós-nyúlós sajtréteggel.
Nincs köret, nincs probléma
Körettel bajlódni nincs értelme, úgysem eszi senki, mindenki a csirkéért lesz oda. Esetleg adhatsz hozzá valami egyszerű salátát, nyugi, mindenki jól fog lakni, hiszen éppen elegendő mennyiségű szénhidrát is megbújik ebben az ételben. De ezt csak te tudod, meg akinek, végtelen jófejségedben, elmesélted a receptet, mint nekem Hajni.
Abbahagyhatatlan csirke
Hozzávalók 6 adaghoz
- 4 darab csirkemell filé (tehát fél mellekről beszélünk)
- 1 ízlés szerint só
- 10 dekagramm liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma (pehely)
- 2 deciliter tejföl
- 20 dekagramm trappista, vagy más sajt, lehet füstölt is a tetejére
- 2 dekagramm vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A csirkemell filéket keresztben tenyérnyi darabokra vágjuk. Minden egyes darabot besózunk, fokhagymázunk.
Egy tányérban összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, ebbe a keverékbe beleforgatjuk egyenként a melldarabokat, majd egymás mellé fektetjük a tepsibe. Ha az első sor kész, nyugodtan rakhatjuk rá a következőt.
Amikor az összes hús a tepsibe került, a tetejére rászórjuk a maradék liszt-pirospaprika keveréket, majd elsimítjuk rajta a pici vízzel kezelhetőre kevert tejfölt.
A tetejére sajtot reszelünk, majd betoljuk a sütőbe. Mire a tetején gusztusosra pirul a sajt, a csirke is elkészül odabent. Jó étvágyat hozzá!