Hűsítő, nyári áfonyás koktél: gin az alapja

13
Nyomtatás
afonyas-koktel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A ginalapú koktélok a nyár kedvelt italai közé tartoznak. Ezúttal egy bazsalikommal és áfonyával készült változatot mutatunk, amivel te is felteheted az i-re a pontot.

Ez a percek alatt összeállítható ital igazi különlegességnek számít. Noha a ginalapú koktélok bizonyára számodra sem voltak eddig ismeretlenek, ezúttal egy teljesen új, gyümölcsös ízkombinációt mutatunk.

A bazsalikom a limonádé mellett a ginhez is remekül passzol, ezért is ajánljuk figyelmedbe ezt az italt, ami csupán 5 hozzávalóból készül.

Tipp

Tudtad, hogyha a shaker alapanyagait jég nélkül rázod össze, akkor azt száraz shake-nek hívják? Ez a technika teszi lehetővé, hogy ha tojásfehérjével készülő koktélt készítesz, tökéletes legyen: ugyanis a jég kárt tehet a tojásfehérjében, viszont ha utólag adod hozzá, a koktél habos és krémes állagú lesz.

Áfonyás koktél

afonyas-koktel

Hozzávalók 2 adag

A koktélhoz:

  • 4 db bazsalikomlevél
  • 120 ml gin
  • 40 ml áfonyaszirup
  • 40 ml friss citromlé
  • 1 db tojásfehérje
  • ízlés szerint jég

A díszítéshez:

  • 2 db citromkarika
  • 2 db mentalevél
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük bele a bazsalikomleveleket, a gint, az áfonyaszirupot, a citromlevet és a tojásfehérjét egy shakerbe. A jeget még ne adjuk hozzá.

Rázzuk jól össze, kb. 30 másodpercen keresztül.

Ezután adjuk hozzá a jeget, és rázzuk össze újabb 20-30 másodpercig. 

A koktélospoharakat hűtsük le, majd szűrjük bele egy szűrőn át a koktélt.

A poharakat vagy a koktélt díszítsük citromkarikákkal és mentalevéllel, majd hidegen tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon