
Isteni ananászos koktél ginnel: ezzel koccints Valentin-napon

Az ananásszal készült koktél duplán szűrve kerül a pohárba, ettől, na meg a jégtől lesz különleges a textúrája.
A szerelem ünnepén meghitt vacsorát tervezel a pároddal? A finom fogás mellé koktél is dukál, anélkül nem teljes egy romantikus este.
A laza koktélban a száraz gin képviseli az erőt, melyet az ananász édes zamata tesz különlegessé. A koktél szigorúan rázva - és nem keverve - készül, az elkészítése egyszerű, igaz, látványra nem hivalkodó, a zamata intenzív és magával ragadó. Remek kis randikoktél, mely garantáltan emlékezetessé teszi az estét.
Ananászos koktél

Hozzávalók 1 személyre
- 45 ml gin
- 25 ml Amaretto szirup
- 30 ml ananászlé
- 15 ml citromlé
- jégkocka ízlés szerint
- ananász a díszítéshez
Elkészítés:
A gint öntsük koktélshakerbe, adjuk hozzá a szirupot, az ananászlevet és a citromlevet, majd az egészet rázzuk össze. Ezután a jeget is adjuk hozzá, majd ismét rázzuk.
A koktélt duplán szűrjük át, hideg pohárban kínáljuk, melyet ananászszelettel díszíthetünk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!