
Álomfinom áfonyás süti: leveles tésztából 30 perc alatt kész

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A mutatós finomság édes reggelinek is tökéletes, de desszertként is kínálhatod, pillanatok alatt elkészül.
Leveles tésztával mindig érdemes feltankolni a hűtőt, hisz rengeteg minden készülhet belőle. Édes és sós harapnivalókat is gyárthatsz belőle, villámgyors vendégvárókat, de még főúri fogást is az asztalra tehetsz a kész tésztából.
Péksütik készítéséhez is tökéletes alapanyag, szinte mindenféle krém jól áll a tésztának, érdemes kísérletezni a töltelékekkel. A krémet gyümölccsel is gazdagíthatod, úgy még finomabb, ha pedig szeretnéd, a mascarponét cseréld túróra, az áfonyát pedig eperre vagy málnára, de csokidarabokat is használhatsz.
Áfonyás péksüti leveles tésztából

Hozzávalók 6 darabhoz
- 300 g mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csomag leveles tészta
- 18 dkg áfonya
- 1 darab tojás
- barna cukor a szóráshoz (kevés)
Elkészítés:
A mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot keverjük simára.
A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk belőle 6 vagy 8 darab egyforma méretű négyzetet. A szélektől 1 centire egy kés hegyével vágjuk be, vigyázva, hogy a tésztát ne szúrjuk át teljesen, csak jelöljük meg. A négyzet középét villával szurkáljuk meg, így nem emelkedik meg a tészta közepe. Kanalazzunk rá a krémből, áfonyát is tegyünk a töltelék tetejére.
A töltött leveles széleit kenjük meg felvert tojással, szórjunk rájuk barna cukrot.
A tésztát toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images