Tudod, mi volt Al Capone kedvenc étele? A diós tésztáért rajongott, mutatjuk a receptjét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rosszfiúk is szeretik a hasukat, a történelem leghíresebb gengszterje, a legendás Al Capone egy egyszerű tésztás ételt imádott.
Ki volt Al Capone? A név sokaknak ismerős lehet, nem véletlenül, hisz az 1899-ben született Al Capone az alvilág legendás figurája, az egyik legismertebb gengszter, akinek a személye a filmeseket is megihlette. A filmtörténelem egyik felejthetetlen alkotása az 1983-ban bemutatott A sebhelyesarcú, melyben az Al Pacino által életre keltett Tony Montanát Al Caponéról mintázták.
Al Capone kegyetlen bűnözőként vívta ki magának a hírnevet, bár emberölést sosem tudtak rábizonyítani. Személye a mai napig érdekli az embereket, árveréseken licitháborúk alakulnak ki a gengszter személyes tárgyai iránt. Az ilyen különleges ereklyék megszerzése mellett az is érdekes lehet, mi volt a kedvenc könyve vagy étele. Nos, Al Capone szerette a hasát, egy egyszerű, mégis különleges diós tészta volt a legkedvesebb étele.
Al Capone kedvenc tésztája
Hozzávalók 2 személyre
- 200 gramm spagettitészta
- 150 gramm dió (egész)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mascarpone
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál tej
- só ízlés szerint
- 0.5 teáskanál majoranna
- parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzővízből tegyünk félre 1-2 merőkanállal.
A diót vágjuk durvára, a fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük egybe.
A diós fokhagymához adjuk hozzá a mascarponét, mézet, tejet, sót, majorannát, keverjük krémesre, ha szükséges, akkor a félretett főzővizet is öntsük a krémhez.
A tésztát és a diós krémet forgassuk egyebe, tálalásnál reszelt parmezánnal lehet kínálni.
Fotó: Getty Images