
Isteni almás muffin pillanatok alatt – Cukor helyett méz kerül a tésztájába

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A fahéjtól illatos tésztájú muffin igazi megúszós recept, a finomság hozzávalóit csak egybe kell keverni, formába adagolni és készre sütni.
A muffin egyszerű sütemény, nem csak az elkészítése miatt, szinte a semmiből kikeverhető a tészta, amit szerénysége ellenére rengetegféle módon lehet izgalmassá tenni.
Az almás muffint is tovább lehet gondolni, ha szeretnéd, kétfajta lisztből keverd ki a masszát, az egyik fele legyen sima finomlisztes, a másik teljes kiőrlésű. A tésztát is megéri gazdagítani finomságokkal, kerülhet bele mazsola, csokichips, de még dió is megfér benne.
Az alábbi muffin mézzel készül, de ha nem szimpatizálsz vele, akkor cukrot is használhatsz helyette. A gyümölcstől lágy tésztájú muffin másnapra is megőrzi rugalmas, puha textúráját, épp ezért tízórainak is remek választás.
Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók 10 darabhoz
- 2 darab alma
- 250 gramm liszt
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 darab tojás
- 125 milliliter tej
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az almákat reszeljük le.
Keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük hozzá a sütőport és a fahéjat.
Egy másik tálban keverjük össze a tejet a tojással, a mézzel és az olajjal, utána forgassuk hozzá a lisztes keveréket és a reszelt almát. A masszát adagoljuk papírral kibélelt muffinformába, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt süssük meg.
Fotó: Getty Images