Aperol Spritz: a közkedvelt nyári koktél receptje
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Lehet, hogy kicsit le vagyok maradva a trendekkel, de én tavaly nyáron, Olaszországban ittam először Aperol Spritzet. Rögtön a kedvencem lett, utána mindenhol azt kértem, aztán itthon is elkészítettem.
Mikor hazaértünk a nyaralásból, meglepődtem, hogy Magyarországon is mekkora népszerűségnek örvend a koktél. A beülős helyeken azonban aranyáron mérik, úgyhogy sokkal jobban megéri beruházni egy üveg Aperolra és Proseccóra, majd otthon elkészíteni.
3,2,1, vigyázz, kész, rajt
Az univerzális törvény szerint a 3:2:1 aránynak kell érvényesülnie a receptben. 3 rész Prosecco, vagyis olasz habzóbor, 2 rész Aperol, vagyis narancslikőr és 1 rész szóda alkotja a nagy nyári kedvencet. Az Aperol Sprtizet borospohárban, jégkockával, narancsszeletekkel és sokszor olívabogyóval kínálják.
Mértékkel fogyasszuk
Az ital kicsit becsapós: édeskés, könnyű, frissítő, ezért könnyen lecsúszik, de a kétféle alkohol miatt gyorsan a fejünkbe szállhat, emlékszem, Olaszországban én is jól meglepődtem ezen. Úgyhogy azért vigyázzunk a mértékkel, főleg a nagy melegben.
Aperol Spritz
Hozzávalók 1 adaghoz
- 120 milliliter prosecco
- 80 milliliter Aperol
- 40 milliliter szóda vagy szénsavas ásványvíz
- opcionális jég
- opcionális narancsszelet
- opcionális olívabogyó
Elkészítés:
Fotó: Getty Images