![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Reggeliötletek a hét minden napjára: isteni recepteket mutatunk
Sokan esküsznek rá, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Még ha nem is vagy ezen a véleményen, a következő fogásokat biztosan be akarod majd építeni az étrendedbe.
Néha az egyszerű, minimalista receptek a legjobbak: nem kell hozzájuk sok minden, könnyen elkészíthetők és letisztultak az ízeik. Ezúttal a központi szereplőnk az avokádó, amit hagyunk kiteljesedni, mert önmagában is mennyei és nagyon tápláló.
Fontos, hogy érett, puha avokádóval dolgozz, ezt tudod majd villa segítségével könnyen összetörni, pürésíteni. Bár simán sóval és borssal is isteni lesz – utóbbiból érdemes frissen őröltet választani –, egy kevés citromlétől lesz igazán üde és friss az íze.
Ha kedveled a csípőset, akkor egy csipet chilivel teheted még izgalmasabbá!
A kenyérszeleteket pirítsuk meg serpenyőben vagy pirítóban.
Az avokádót vágjuk félbe, kapjuk ki a magját, majd kanalazzuk ki a húsát. Tegyük egy kis tálba, majd a citromlével együtt pürésítsük le egy villa segítségével. Nem baj, ha maradnak benne kisebb-nagyobb darabok.
Osszuk szét az avokádókrémet a kenyérszeletek között, kenjük el rajtuk. Mindegyiket locsoljuk meg 1 tk. olívaolajjal, majd ízlés szerint egy csipet sóval és borssal, esetleg chilipehellyel ízesítsük.
Rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu