
7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Foszlós zserbós babka: csoki, barack és dió teszik ellenállhatatlanná

Metélőhagymás tojássaláta: tejföltől és majonéztől krémes

Sajtos kifli foszlós tésztából: a közepébe is jut sajt

Krémes zöldborsópesztó: szuper mártogatós vagy szendvicskrém

Omlós, tavaszi citromos linzer: ott a helye a húsvéti asztalon
A krémes és egészséges zsírokban bővelkedő avokádót nem lehet nem szeretni: 7 isteni receptet is mutatunk, amelyekben a sokoldalú alapanyag a főszereplő.
Az avokádó semleges íze egyszerre az előnye és hátránya is: bár önmagában nem túl karakteres, éppen ezért szinte bármi készíthető belőle. Tökéletesen passzol salátához, mártogatóshoz vagy smoothie-hoz, de akár desszert is készülhet belőle. Az alábbiakban ezekre mutatunk receptötleteket, és biztos lehetsz abban, hogy bármelyiket is készíted el, egy finom, egészséges zsírokban és vitaminokban gazdag fogás lesz a jutalmad!
Avokádókrém
A klasszikus avokádókrém vagy guacamole az egyik legjobb dolog, ami az avokádóval történhet! Ez az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb változata, amit valaha kóstoltam, és ebben a helyzetben tökéletesen érvényesül „a kevesebb néha több” elve. Az avokádó mellé ugyanis csak lime, lila hagyma, friss koriander, só, bors és kevés chilipehely kerül, azonban feledhetetlen összhatást eredményeznek.

Mexikói babos kukoricasaláta
Ha kedveled a mexikói összeállításokat, akkor ezt a gyorsan készülő salátát semmiképp ne hagyd ki a sorból. A kukorica és bab mellé érett, krémes avokádó is kerül bele, így hús nélkül is tartalmas lesz. A salátát lime, jalapeño paprika és sok lila hagyma teszi tökéletessé.

Pisztáciás-avokádós smoothie
Ezt a krémes smoothie-t mindössze 5 hozzávalóból készítheted el, és a nap bármelyik időszakában tökéletes kortyolnivaló lehet. A pisztácia, avokádó, banán, joghurt és növényi ital elegye egy meglepően tartalmas innivalót hoz létre, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, hiszen gyümölcs édesíti.

Zöld gazpacho
Ha hozzám hasonlóan neked is nagy kedvenceid a krémlevesek, és azok közül is sokszor részesíted előnyben a főzést nem igénylő változatokat, akkor valószínűleg nem először találkozol a gazpacho fogalmával. A klasszikus paradicsomos mellett érdemes kipróbálni ezt a krémes és frissítő, zöldborsóval, avokádóval és uborkával készülő verziót is.

Hamis majonéz
Elsőre talán elképzelhetetlennek tűnik, de az avokádóból bizony még hamis majonézt is készíthetsz. Tökéletes lehet arra az esetre, ha nem ehetsz tojást vagy növényi étrendet követsz. És nemcsak a majonéz helyettesítésére használhatod, hanem mártogatósként is zöldség vagy chips mellé.

Főzés nélküli csokipuding
Ez a csokipuding a hagyományostól eltérően készül. Nemcsak abban különbözik a keményítőalapú pudingoktól, hogy nem kell főzni, hanem az összetevői is teljesen mások, hiszen avokádó és banán benne a főszereplők. Ehhez jön még a kakaópor és néhány ízesítő, és gyors turmixolás után már eheted is a krémes desszertet.

Paradicsomos avokádósaláta
Ez a mediterrán hangulatot idéző saláta az egyik kedvencem, mert gyorsan elkészül, és egy könnyed, nyári fogás, amely mégis tele van értékes tápanyagokkal. Tökéletes önmagában pirítóssal, de köretként is beillesztheted a menübe.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors