Baconbe csomagolt sült krumpli - Sütőben készül a tartalmas köret
Cikkek
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A krumpli átveszi a bacon jellegzetesen füstös ízét, amelytől sokkal finomabb lesz.
Nyáron grillen, máskor pedig a sütőben süsd meg a krumplit, amelyet a húshoz hasonlóan tekerj bele baconbe: ettől nemcsak laktatóbb lesz, hanem sokkal intenzívebb lesz az íze is.
Amíg csak tudsz, használj újkrumplit, sokkal gyorsabban készen van, mint az öreg burgonya. Ha a bacont nehéznek érzed, a gomba és a zöldfűszerek is nagyon jól illenek a krumplihoz, úgy is érdemes kipróbálni. Ha pedig mégis húst ennél, akkor csirkemájat tekerj baconbe, majd süsd meg sütőben.
Baconbe csomagolt krumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 gramm bacon
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Ha újkrumplit használunk, elég, ha kicsit megkapargatjuk a héját, majd gerezdekre vágjuk. Mossuk meg, majd egy papírtölrőre vagy konyharuhára téve itassuk fel róla a nedvességet.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat sóval, borssal és az összenyomott fokhagymával. A krumplikat tegyük sütőpapírral letakart tepsire, majd kenjük meg őket az olívaolajos keverékkel és tekerjük be mindegyik gerezdet baconnel.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Ha grillen sütünk, forrósítsuk fel a grillt.
Süssük 40 percig a krumplikat. A grillen elég, ha 8-9 percig sütjük őket oldalanként.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!