Baconbe csomagolt sült krumpli - Sütőben készül a tartalmas köret
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
A krumpli átveszi a bacon jellegzetesen füstös ízét, amelytől sokkal finomabb lesz.
Nyáron grillen, máskor pedig a sütőben süsd meg a krumplit, amelyet a húshoz hasonlóan tekerj bele baconbe: ettől nemcsak laktatóbb lesz, hanem sokkal intenzívebb lesz az íze is.
Amíg csak tudsz, használj újkrumplit, sokkal gyorsabban készen van, mint az öreg burgonya. Ha a bacont nehéznek érzed, a gomba és a zöldfűszerek is nagyon jól illenek a krumplihoz, úgy is érdemes kipróbálni. Ha pedig mégis húst ennél, akkor csirkemájat tekerj baconbe, majd süsd meg sütőben.
Baconbe csomagolt krumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 gramm bacon
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Ha újkrumplit használunk, elég, ha kicsit megkapargatjuk a héját, majd gerezdekre vágjuk. Mossuk meg, majd egy papírtölrőre vagy konyharuhára téve itassuk fel róla a nedvességet.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat sóval, borssal és az összenyomott fokhagymával. A krumplikat tegyük sütőpapírral letakart tepsire, majd kenjük meg őket az olívaolajos keverékkel és tekerjük be mindegyik gerezdet baconnel.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Ha grillen sütünk, forrósítsuk fel a grillt.
Süssük 40 percig a krumplikat. A grillen elég, ha 8-9 percig sütjük őket oldalanként.
Fotó: Getty Images