Baconbe csomagolt sült krumpli - Sütőben készül a tartalmas köret

baconbe csomagolt sült krumpli cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumpli átveszi a bacon jellegzetesen füstös ízét, amelytől sokkal finomabb lesz.

Nyáron grillen, máskor pedig a sütőben süsd meg a krumplit, amelyet a húshoz hasonlóan tekerj bele baconbe: ettől nemcsak laktatóbb lesz, hanem sokkal intenzívebb lesz az íze is.

Amíg csak tudsz, használj újkrumplit, sokkal gyorsabban készen van, mint az öreg burgonya. Ha a bacont nehéznek érzed, a gomba és a zöldfűszerek is nagyon jól illenek a krumplihoz, úgy is érdemes kipróbálni. Ha pedig mégis húst ennél, akkor csirkemájat tekerj baconbe, majd süsd meg sütőben. 

Baconbe csomagolt krumpli

baconbe csomagolt sült krumpli recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm krumpli
  • 200 gramm bacon
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha újkrumplit használunk, elég, ha kicsit megkapargatjuk a héját, majd gerezdekre vágjuk. Mossuk meg, majd egy papírtölrőre vagy konyharuhára téve itassuk fel róla a nedvességet. 

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat sóval, borssal és az összenyomott fokhagymával. A krumplikat tegyük sütőpapírral letakart tepsire, majd kenjük meg őket az olívaolajos keverékkel és tekerjük be mindegyik gerezdet baconnel. 

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Ha grillen sütünk, forrósítsuk fel a grillt.

Süssük 40 percig a krumplikat. A grillen elég, ha 8-9 percig sütjük őket oldalanként. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük