Baconnel és chedarral gyúrt sajtgolyó: látványos előétel vagy isteni kence
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Amellett, hogy ötletes, nagyon finom, ráadásul pillanatok alatt készen van, csak össze kell keverni mindent.
Jópofa előételként vagy ízletes kenceként is tálalhatod a baconnel felturbózott sajtgolyót, ha több kisebb darabot készítesz, előbbiként, ha egy nagyot, utóbbiként kínáld. A golyó alapja krémsajt, de reszelt cheddar, pirított bacon, tejföl, újhagyma és friss petrezselyem is gazdagítja. A zöldfűszertől és a hagymától friss lesz az összhatás, a tejföl pedig lágyít a töményebb krémsajton.
Ha igazán látványosra készítenéd a sajtgolyókat, tegyél félre egy kevés bacont és reszelt cheddart - akár petrezselymet is -, majd forgasd meg őket ebben a keverékben. Ha pedig még különlegesebb ízvilágra vágysz, apróra vágott diót, vörösáfonyát, esetleg mákot is keverhetsz a krémsajtba.
Baconnel gyúrt sajtgolyó
Hozzávalók 15 adaghoz
- 220 gramm bacon
- 60 gramm tejföl
- 450 gramm krémsajt
- 200 gramm cheddar sajt
- 2 szál újhagyma
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.25 teáskanál bors
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
Elkészítés:
A bacont vágjuk apró darabokra, majd egy serpenyőben süssük ropogósra. Tegyük félre a negyedét a sajtgolyók tetejére.
A bacon nagyobb részét keverjük össze a tejföllel, a krémsajttal, a reszelt cheddar sajt háromnegyed részével, a karikákra vágott újhagymával, a fűszerekkel és az összeaprított petrezselyemmel. Mindent keverjünk alaposan össze.
A maradék bacont és reszelt cheddar sajtot vágjuk össze egészen apróra, majd szórjuk egy vágódeszkára.
A sajtmasszából készíthetünk kisebb golyókat - ha előételnek szánnánk őket -, de egy nagyot is - ha kenceként kínálnánk. A több kisebb vagy egy nagyobb golyót forgassuk meg az apróra vágott baconben és sajtban, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images