15 perces baconös-krémsajtos spagetti: amíg kifő a tészta, elkészül a szósz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A krémsajt és a főzővíz találkozásából születik az a selymes, ízes szósz, ami bevonja az al dente-re főtt tésztát.
Egy újabb villámgyors tészatétel az olasz konyha szerelmeseinek. Se nem carbonara, se nem hamis carbonara, ugyanis se tojás, se tejszín nincs benne, csak krémsajt és főzővíz. Ebből a kettőből - na meg egy kis parmezánból - készül a selymes szósz, ami beborítja a tésztát.
A puha tésztával szuper kontrasztot képez a lepirult bacon, a ropogós elem nem csak ízben, állagban is sokat dob az összhatáson. Összesen 15, maximum 20 perc a tészta elkészítési ideje, úgyhogy bármilyen rohanós délutánon vagy hétvégén belefér az időbe.
Baconös, krémsajtos spagetti
Hozzávalók 2 személyre
- 200 gramm spagetti
- 100 gramm krémsajt
- 100 gramm bacon
- 20 gramm parmezán
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. Mikor al dente, kapcsoljuk le a lángot, tegyünk félre egy bögrényi főzővizet, majd szűrjük le.
Amíg fő a tészta, egy kis olívaolajon pirítsuk le a bacont, majd mikor már nagyjából kész, dobjuk hozzá az összeaprított fokhagymát.
Tegyük a vajat a baconös-hagymás keverékre, mikor elolvadt, öntsük hozzá a főzővizet is. Keverjük őket alaposan össze, majd mehet bele a krémsajt és a parmezán is.
Mikor a sajtok elolvadtak, sózzuk-borsozzuk, majd keverjük bele a kifőtt spagettit. Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images