
Bloody Mary, a legfinomabb paradicsomos koktél - Az arányok a legfontosabbak

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
A jó koktélnak egy titka van, semmiképpen sem jó, ha az alkohol íze dominál benne.
A Bloody Mary egy egyszerű, akár alapkoktélnak is nevezhető ital, de ha nem veszed figyelembe az arányokat, el is lehet rontani. Egyáltalán nem jó, ha az alkohol túl erősen érződik benne, se az, ha megszalad a Tabasco és túl csípős lesz.
Aki nem a nehéz, tejszínes alapú koktélokat kedveli, inkább az próbálja ki a Bloody Maryt, ezt a letisztult ízt biztosan szeretni fogja. Persze ehhez az is kell, hogy a paradicsomlevet is kedveld, hiszen a vodkán kívül ez a másik fő alkotóeleme.
A vodkánál kevés tisztább ital létezik, koktélalapanyagnak is tökéletes. A Bloody Mary klasszikus receptjét Fernand Petiot gondolta ki, az italt pedig 1921-ben készítette el először Párizsban.
A Bloody Maryhez való paradicsomlevet házilag is elkészítheted, úgy biztosan sokkal finomabb lesz a koktélod. Ha kicsit könnyedebb italra vágysz, kóstold meg a Mimóza koktélt, amelyhez most biztosan találsz megfelelő almát, a fahéjjal pedig őszi hangulatot varázsolhatsz.
Bloody Mary

Hozzávalók 1 pohárhoz
- 1 teáskanál só
- 1 pohár jégkocka
- 4 centiliter vodka
- 240 milliliter paradicsomlé
- 2 csepp Worcestershire-szósz
- 1 csepp tabasco
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 darab zellerszár
- 2 darab olívabogyó
Elkészítés:
Egy tányérra szórjunk sót, vizezzük be a pohár száját, majd nyomjuk bele a sóba.
Tegyük a pohárba a jégkockákat.
Egy shakerbe tegyünk jeget, öntsük rá a vodkát és a paradicsomlevet, a Worcestershire-szószt, a Tabascót, a sót és a borsot. Erőteljes mozdulatokkal rázzuk fel, majd öntsük ki a pohárba. Zellerszárral és fogpiszkálóval tűzdelt olívabogyóval tálaljuk.
Fotó: Getty Images