Almás-fahéjas mimóza koktél: ezzel koccints szilveszterkor
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Ropogós
30 perces tejszínes zöldborsókrémleves: könnyed, selymes fogás
Mennyei almás-lekváros kenyérpuding: kis formákban is megsütheted
Napindító vitaminkoktél: természetes immunerősítés a téli napokra
Így melegítsd újra a maradék tésztát: szuper tippek egy helyen
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
A mimóza alapját a pezsgő adja, amelyet most ciderrel keverünk össze, majd fahéjjal és almával turbózunk fel. Igazi ünnepi ital, ha ezzel koccintunk, biztosan jól kezdődik az újév.
Szilveszterkor kötelező pezsgővel koccintani, de legyünk kreatívak, készítsünk belőle koktélt, máris különlegesebb lesz az élmény. Ez az almás-fahéjas változat felidézi az ünnepi hangulatot, de a kétféle alkoholnak köszönhetően tökéletes a szilveszteri buliba.
Az almaízről nem sima almalé, hanem cider gondoskodik, tudom, hogy ma már számtalan ízesítésű kapható belőle, de ehhez a koktélhoz az eredeti, csak almából készült változatra van szükség. A cider mellé egy kis fahéj is kerül, hogy még hangulatosabb legyen, a poharak karimájára pedig cukorgyűrű kerül.
A pezsgő lehet édes, száraz, félszáraz, mivel a cider elég édes, mindenki döntse el, hogy ellensúlyozni szeretné vagy inkább tovább fokozni.
Almás-fahéjas mimóza koktél
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 240 milliliter cider
- 240 milliliter pezsgő
- 1 csipet fahéj
- 2 teáskanál fahéjas cukor
- 1 darab alma
Elkészítés:
Készítsünk elő két poharat, lehet pezsgős, de szélesebb pohár is, mert almát is szelünk majd bele.
Egy vizes papírtörlővel húzzuk át a poharak karimáját, majd tegyük őket fejjel lefelé a fahéjas cukorba, hogy szép fahéjgyűrű legyen rajtuk.
A cidert alaposan keverjük össze egy csipet fahéjjal. Öntsük a fahéjas cidert az előkészített poharak feléig, a másik felét töltsük fel a pezsgővel.
Az almát mossuk meg, vágjuk cikkelyekre, majd tegyünk belőle minden pohárba pár darabot.
Lehűtve, akár jéggel tálaljuk.
Fotó: Getty Images