Rémesen jó Bloody Mary: fűszeres és izgalmas koktél

bloody-mary
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Halloweenkor a gyerekek mellett a felnőttekre is érdemes gondolni. Igaz, hogy az édes és cukormázban fuldokló süteményeket még felnőtt fejjel is imádjuk, de legalább ennyire menők a különböző koktélok is.

A Bloody Mary igazi klasszikus koktél, amelynek természetesen semmi köze sincs a vérhez, bár ezt a horror rajongói nyilván szívesen vitatnák.

Fűszeres íze egészen elképesztő, amit a jalapeño, a torma és a Cayenne-bors hármasának köszönhet. No és persze a minőségi vodkának, meg a paradicsomlének is.

Tökéletes kiegészítője lehet egy másnapos reggelinek, de akár egy halloweeni bulin is megállja a helyét, főleg, ha díszítésként "ehető szemgolyót" teszel a pohárra, vagy éppen bele. Természetesen azért csak óvatosan ezzel az alkoholos itallal, nehogy még a kutyaharapás szőrével szállóige is egy új szintre emelkedjen.

Bloody Mary

bloody-mary

Hozzávalók 2 pohárhoz

A Bloody Maryhez:

  • 120 ml vodka
  • 240 ml paradicsomlé
  • 1 csipet őrölt zeller
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 0.5 kk őrölt pirospaprika
  • 1 ek apróra vágott jalapeño
  • 0.5 kk cayenne-bors
  • 2 tk torma
  • 2 tk citromlé
  • 2 csepp Worcestershire-szósz
  • ízlés szerint

A pohár díszítéséhez:

  • 2 db citromszelet
  • 1 ek
  • 1 kk cayenne-bors
  • 2 szál szárzeller

A szemgolyókhoz:

  • 2 szem olajbogyó
  • 1 db paprika
  • 2 db fémnyárs (fogpiszkáló is tökéletes)
  • 4 db chilipaprika
Recept idők

Elkészítés:

Elször készítsük el a szemgolyókat. Ehhez az olajbogyókon lévő lukkal kompatibilis méretűre vágjuk fel a paprikát. Ez azért fontos, mert a paprika lesz majd a szembogár, így bele kell majd szuszakolnunk abba a parányi lukba a bogyón. Egy szempárhoz 2 olajbogyóra és 1 kisebb darab paprikára lesz szükségünk.

A paprikás olajbogyókat, szám szerint kettőt, óvatosan tűzzük fel egy nyársra, szorosan egymás mellé, majd mindkét végére tűzzünk egy-egy kisebb chilipaprikát, ami ördögi beütést ad majd a szemeknek.

Ha kész a díszítés, jöhet a koktél. Először is tegyük a vodkát, a paradicsomlevet, a zellerport, a sót, a fekete borsot, a paprikát, az apróra vágott jalapeñót, a Cayenne-borsot, a tormát, a citromlevet és a Worchestersire-szószt egy koktélshakerbe.

A shakerbe ízlés szerint tehetünk pár jégkockát, majd mehet rá a teteje, és jól rázzuk össze. Ha kész van, tegyük félre a koktélt, amíg elkészítjük hozzá a pohárdekorációt. 

A citromkarikát vágjuk félbe, ejtsünk rajta bemetszést, majd dörzsöljük át vele a pohár száját.

Utána keverjük össze a sót és a Cayenne-borsot, majd a keverékben forgassuk meg a citromleves pohár száját.

Amint ezzel is elkészültünk, nincs más hátra, mint a shakerből a pohárba tölteni a koktélt, beledobni egy szál zellert, illetve a pohár szájára tenni az olajbogyós szemeket és kezdődhet is a buli!

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük