
Rémesen jó Bloody Mary: fűszeres és izgalmas koktél

Halloweenkor a gyerekek mellett a felnőttekre is érdemes gondolni. Igaz, hogy az édes és cukormázban fuldokló süteményeket még felnőtt fejjel is imádjuk, de legalább ennyire menők a különböző koktélok is.
A Bloody Mary igazi klasszikus koktél, amelynek természetesen semmi köze sincs a vérhez, bár ezt a horror rajongói nyilván szívesen vitatnák.
Fűszeres íze egészen elképesztő, amit a jalapeño, a torma és a Cayenne-bors hármasának köszönhet. No és persze a minőségi vodkának, meg a paradicsomlének is.
Tökéletes kiegészítője lehet egy másnapos reggelinek, de akár egy halloweeni bulin is megállja a helyét, főleg, ha díszítésként "ehető szemgolyót" teszel a pohárra, vagy éppen bele. Természetesen azért csak óvatosan ezzel az alkoholos itallal, nehogy még a kutyaharapás szőrével szállóige is egy új szintre emelkedjen.
-
2023-11-11 11:08:02
-
2023-09-01 10:32:01
-
2023-08-19 11:08:01
Bloody Mary

Hozzávalók 2 pohárhoz
A Bloody Maryhez:
- 120 ml vodka
- 240 ml paradicsomlé
- 1 csipet őrölt zeller
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 0.5 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek apróra vágott jalapeño
- 0.5 kk cayenne-bors
- 2 tk torma
- 2 tk citromlé
- 2 csepp Worcestershire-szósz
- ízlés szerint só
A pohár díszítéséhez:
- 2 db citromszelet
- 1 ek só
- 1 kk cayenne-bors
- 2 szál szárzeller
A szemgolyókhoz:
- 2 szem olajbogyó
- 1 db paprika
- 2 db fémnyárs (fogpiszkáló is tökéletes)
- 4 db chilipaprika
Elkészítés:
Elször készítsük el a szemgolyókat. Ehhez az olajbogyókon lévő lukkal kompatibilis méretűre vágjuk fel a paprikát. Ez azért fontos, mert a paprika lesz majd a szembogár, így bele kell majd szuszakolnunk abba a parányi lukba a bogyón. Egy szempárhoz 2 olajbogyóra és 1 kisebb darab paprikára lesz szükségünk.
A paprikás olajbogyókat, szám szerint kettőt, óvatosan tűzzük fel egy nyársra, szorosan egymás mellé, majd mindkét végére tűzzünk egy-egy kisebb chilipaprikát, ami ördögi beütést ad majd a szemeknek.
Ha kész a díszítés, jöhet a koktél. Először is tegyük a vodkát, a paradicsomlevet, a zellerport, a sót, a fekete borsot, a paprikát, az apróra vágott jalapeñót, a Cayenne-borsot, a tormát, a citromlevet és a Worchestersire-szószt egy koktélshakerbe.
A shakerbe ízlés szerint tehetünk pár jégkockát, majd mehet rá a teteje, és jól rázzuk össze. Ha kész van, tegyük félre a koktélt, amíg elkészítjük hozzá a pohárdekorációt.
A citromkarikát vágjuk félbe, ejtsünk rajta bemetszést, majd dörzsöljük át vele a pohár száját.
Utána keverjük össze a sót és a Cayenne-borsot, majd a keverékben forgassuk meg a citromleves pohár száját.
Amint ezzel is elkészültünk, nincs más hátra, mint a shakerből a pohárba tölteni a koktélt, beledobni egy szál zellert, illetve a pohár szájára tenni az olajbogyós szemeket és kezdődhet is a buli!
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!