Tízperces spagetti zsenge borsóval, krémes ricottával és friss citrommal
3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Amint megjelennek a legzsengébb borsók, ezt a tésztát kell belőle elkészíteni, a körülötte lévő ízek a maximumot hozzák ki belőle, magasabb szintre emelik, mint bármilyen főzelék vagy leves.
Ráadásul tényleg tíz perc alatt készül el, mert a borsó együtt fő a tésztával, a kiegészítőket pedig egyszerűen hozzá kell csak tenni és már ehetjük is.
Persze nem minden borsónak kell ugyanannyi idő a vízben, mint a tésztának: aszerint kell összerakni őket, mennyire zsenge éppen a borsónk. A legfrissebbnek elég akár öt perc is, a kicsit régebbi viszont főhet tíz percig is, mint maga a spagetti.
Ínséges időkben elkészülhet ez az étel fagyasztott borsóból is, de tényleg frissel lesz igazán csodálatos. A citrom és a ricotta abszolút kötelező, lecserélhetetlen elem, a zöldfűszer viszont nem muszáj, hogy bazsalikom legyen, szuperül passzol hozzá akár a menta vagy a friss petrezselyem is.
Zöldborsós, citromos spagetti ricottával
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm zöldborsó
- 500 gramm spagetti
- 250 gramm ricotta
- 1 darab citrom
- ízlés szerint parmezán/grana padano
- ízlés szerint friss bazsalikom
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Felteszünk forrni egy nagy lábosnyi vizet, sózzuk, majd amikor már lobog, beletesszük a borsót és a tésztát. Amikor megpuhultak, leszűrjük őket, tálakba osztjuk. Rákanalazzuk a ricottát, citromlevet facsarunk és bazsalikomleveleket tépkedünk a tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Címkék: