Buffalo karfiol: pikáns, fűszeres, ízes szószban mártóznak meg a karfiolrózsák
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Szinte bármilyen húsos fogást vegetáriánussá alakíthatunk, a legtöbb zöldség tökéletes húspótlóként működik.
A vegetáriánus étkezés sem csak főtt és sült zöldségekből áll, számtalan izgalmas módon el lehet készíteni egy zöldséget. Most a karfiolt vettük célkeresztbe, ebből készült buffalo csirkeszárnyra hajazó vega fogás.
A karfiolrózsák palacsintatésztaszerű tésztában mártóznak meg, majd chilis-mézes mázat kapnak. Enyhébb chiliszószt válasszatok ehhez a recepthez, ugyanis sok kell belőle és méregerőssel nem működik. A csípős szószt vajjal és egy kis mézzel lágyítjuk, de utóbbi akár el is hagyható, ha nem kedvelitek az édes-sós ízeket.
Buffalo karfiol
Hozzávalók 6 személyre
- 1 darab karfiol
- 0.5 bögre liszt
- 0.5 bögre víz
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 60 gramm vaj
- 0.75 bögre chiliszósz
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük csomómentesre a lisztet, vizet, sót, borsot és a fokhagymaport.
A karfiolt szedjük rózsáira, minél kisebbekre, majd dobjuk a rózsákat a lisztes masszába, hogy mindenhol befedje őket a tészta.
A karfiolrózsákat tegyük a tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást. Kb. 20 percig süssük őket.
Közben készítsük el a szószt: keverjük össze az olvasztott vajat, a chiliszószt és a mézet.
A karfiolokat dobjuk a buffalo szószba, keverjük át őket, hogy mindegyiket jól bevonja a mártás. Szórjuk őket a tepsire, majd tegyük vissza sülni még kb. 10 percre, félidőben forgassuk át. Mikor kezd barnulni, készen van.
Melegen, mártogatóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images