
Buffalo karfiol: pikáns, fűszeres, ízes szószban mártóznak meg a karfiolrózsák

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Szinte bármilyen húsos fogást vegetáriánussá alakíthatunk, a legtöbb zöldség tökéletes húspótlóként működik.
A vegetáriánus étkezés sem csak főtt és sült zöldségekből áll, számtalan izgalmas módon el lehet készíteni egy zöldséget. Most a karfiolt vettük célkeresztbe, ebből készült buffalo csirkeszárnyra hajazó vega fogás.
A karfiolrózsák palacsintatésztaszerű tésztában mártóznak meg, majd chilis-mézes mázat kapnak. Enyhébb chiliszószt válasszatok ehhez a recepthez, ugyanis sok kell belőle és méregerőssel nem működik. A csípős szószt vajjal és egy kis mézzel lágyítjuk, de utóbbi akár el is hagyható, ha nem kedvelitek az édes-sós ízeket.
Buffalo karfiol

Hozzávalók 6 személyre
- 1 darab karfiol
- 0.5 bögre liszt
- 0.5 bögre víz
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 60 gramm vaj
- 0.75 bögre chiliszósz
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük csomómentesre a lisztet, vizet, sót, borsot és a fokhagymaport.
A karfiolt szedjük rózsáira, minél kisebbekre, majd dobjuk a rózsákat a lisztes masszába, hogy mindenhol befedje őket a tészta.
A karfiolrózsákat tegyük a tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást. Kb. 20 percig süssük őket.
Közben készítsük el a szószt: keverjük össze az olvasztott vajat, a chiliszószt és a mézet.
A karfiolokat dobjuk a buffalo szószba, keverjük át őket, hogy mindegyiket jól bevonja a mártás. Szórjuk őket a tepsire, majd tegyük vissza sülni még kb. 10 percre, félidőben forgassuk át. Mikor kezd barnulni, készen van.
Melegen, mártogatóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images