Aranybarnára sült csirkemell citromos-fokhagymás szószban – 30 perc alatt kész
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Könnyed, frissítő, igazi nyári ebéd vagy vacsora lehet ebből a fogásból, ráadásul se sok időt, se sok munkát nem igényel az elkészítése.
Isteni finom és villámgyors fogás ez a citromos szószban sült csirkemell - maximum 30 perc alatt kész mindennel együtt, ráadásul, míg elkészül, bőven van időnk kifőzni a köretet, rizst vagy kuszkuszt mellé.
A lisztbe forgatott csirkemelleket aranybarnára kell sütni, majd egy fokhagymás, citromos öntetbe tenni, végül összemelegíteni. A citromos, picit savanykás ízek nagyon jól passzolnak a csirke semleges, natúr ízéhez, amit a sok fokhagyma még tovább fokoz. Ha az ételt tejszín nélkül készítjük, igazi könnyed, nyári, frissítő fogás, tejszínnel picit nehezebb, viszont sokkal, sokkal krémesebb lesz.
Citromos-fokhagymás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 40 gramm liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab salottahagyma
- 0.5 darab citom leve
- 1 evőkanál citromhéj
- 125 milliliter csirkealaplé
- 80 milliliter tejszín (opcionális)
- petrezselyem
Elkészítés:
Felezzük el hosszában a csirkemelleket, majd mindegyiket sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben.
1 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben. Süssük meg rajta a csirkemelleket, kb. 4-5 percig pirítsuk egy-egy oldalát, amíg aranybarna nem lesz. Tegyük félre.
Ugyanebbe a serpenyőbe tegyünk még egy kis olajat, majd adjuk hozzá az összekockázott hagymát és az összeaprított fokhagymát. Dinszteljük őket puhára, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet és az alaplevet. 2 percig gyöngyözve főzzük, az esetleg leragadt, sült hagymákat kaparjuk fel a serpenyő aljáról.
Ha krémesebbre szeretnénk, adjuk hozzá a tejszínt, keverjünk rajta egyet, majd tegyük vissza a csirkemelleket. Amikor az egész felmelegedett, kapcsoljuk le alatta a lángot. Keverjük bele a megmaradt 1 evőkanál vajat, majd petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images