Rántott hús felturbózva, sonkával és sajttal töltve – Így lesz tökéletes a csirke cordon bleu

csirkesonkasajtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cordon bleu, avagy a sonkával és sajttal töltött rántott hús igazi régi kedvenc, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretnek.

Az étel nevének kiejtésével sokunknak meggyűlik a baja, éppen ezért, ha étteremben rendeljük, bele is pirulunk, na, de amikor elénk kerül a töltött rántott hús, el is feledjük a kellemetlenséget. A cordon bleu eredetileg borjúhúsból készül, ma már azonban disznó-, pulyka- vagy csirkehúst is szoktak sajttal és sonkával tölteni, ezekkel készítve is nagyon finom.

A töltött rántott hús készítése során fontos, hogy a hússzeletek vékonyak legyenek, ezért két réteg folpack között lapítsuk ki őket. A folpack a hús feltekerésénél is segítségünkre lesz, persze, ha úgy érezzük, hústűvel is rögzítsük a roládokat. Fontos, hogy 160 fokos olajban süljön a hús, körülbelül 8-12 perc alatt fog elkészülni, kívülről szép aranybarna lesz, belül pedig tökéletesen át fog sülni.

Tipp

A ropogós bunda érdekében használjunk panko morzsát, illetve a különlegesebb ízélmény kedvéért dijoni mustárral is megkenhetjük a húst, jól illik a sonkához és a sajthoz is. A sonka bármilyen lehet, de ha igazán finomat szeretnénk készíteni, pármai sonkával dolgozzunk.

Csirke cordon bleu

csirkesajtsonkact

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • ízlés szerint só és bors
  • 25 dekagramm sajt
  • 25 dekagramm sonka
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 4 darab tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk.

A sajtot lereszeljük vagy vékonyan felszeleteljük.

Fogunk egy szelet húst, teszünk bele 1 vagy 2 szelet sonkát, a tetejére sajtot szórunk, majd szorosan feltekerjük, ha szükséges, hústűvel rögzítsük a húsroládot. Ezután a megszokott módon panírozzuk be: liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd bő olajban süssük aranybarnára. Sült krumpli, saláta vagy mártogatós mellé kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük