Szőlővel és fokhagymával sült, omlós csirkecomb: rozmaringgal együtt sülnek a tepsiben
A szőlő nagyon jól megy a fűszeres, szaftos sült csirkecombhoz.
Pár egyszerű hozzávalóból is fenséges ételt tehetsz az asztalra, ez a mártás annyira finom, hogy magában is kanalaznánk. Az alapja fehérbor, tejszín és alaplé, előbbitől lesz picit különleges, de főként a dijoni mustár dominál benne. Fontos, hogy dijoni és ne sima mustárt szerezz be, a picit csípős, pikáns verzióval lesz igazán finom.
Nem csak csirkecombbal működik a recept, mellével is tökéletes lesz: annak kevesebb idő is elég, hogy átsüljön, és nem kell attól tartani, hogy kiszárad, a szósz szaftosan tartja. Bármelyik mellett is döntesz, fontos, hogy egy kevés olajon körbepirítsd, kérgesítsd a húst.
A hagymákat hámozzuk meg, vágjuk finomra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy, sütőbe is betehető serpenyőben forrósítsunk olajat, majd pirítsuk le a combok mindkét oldalát. Nem kell még teljesen átsülniük, csak egy kis színt, kérget kapniuk. Tegyük őket egy tányérra.
Ha szükséges, tegyünk még egy kis olajat a serpenyőbe, majd dobjuk rá a hagymát. Szórjuk rá a kakukkfüvet, majd 4-5 percig dinszteljük. Ekkor mehet rá a fokhagyma is.
Öntsük fel a borral, adjuk hozzá a mustárt és az alaplevet. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd tegyük bele vissza a combokat, locsoljuk le a mártással őket.
Fedő nélkül toljuk a sütőbe 40-45 percre. Ekkor öntsük rá a tejszínt, forgassuk a combokat a szószba, majd tegyük vissza még 10 percre.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu