Omlós csirkemell dijoni mustáros-tejszínes szószban – Soha nem sült még ilyen puhára
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A csirkemellet nem tudom megunni, annyiféle szósszal vagy öntettel lehet variálni, mindig másmilyen a végeredmény.
Ha szeretnénk valamilyen tápláló és viszonylag gyors ebédet vagy vacsorát készíteni, a csirkemellel biztosan nem tudunk mellényúlni. Mindig nagyobb adagot vásárolok a kedvenc hentesemnél, majd szépen, kisebb adagokban lefagyasztom, így csak elő kell venni, amikor szükség van rá.
Igazából minden szósz illik hozzá, legyen az édeskésebb vagy csípősebb, a lényeg, hogy kellemes szaftos réteg vonja be a húst. Nekem a mustár és a tejszín a kedvenc alapanyagaim közé tartoznak, ezeket keverve pedig tényleg nem kell más a csirkére, és máris kész a tökéletes fogás.
Csirkemell dijoni mustáros szószban
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 darab salottahagyma
- 120 milliliter tejszín
- 2 evőkanál mustár (dijoni)
- 50 milliliter fehérbor (száraz)
- 1 teáskanál kakukkfű (őrölt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés:
A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk apróra.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd a csirkemellekeket pirítsuk 10-12 percig, félidőnél fordítsuk meg őket.
Vegyük ki a csirkemelleket, tegyük ki egy tányérra, takarjuk le fóliával, hogy melegen tartsuk.
A serpenyőbe tegyük bele a hagymát, dinszteljük 2 percig. Öntsük bele a fehérbort, főzzük pár percet együtt.
A tejszínt keverjük össze a mustárral és a kakukkfűvel, majd tegyük a hagyma mellé a serpenyőbe, pároljuk néhány percig.
Tálalásnál a csirkét tegyük tányérra, majd locsoljuk meg a szósszal.
Fotó: Getty Images