
Omlós csirkemell őszibarackkal sütve – Könnyű és egészséges nyári fogás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Az őszibarack nemcsak sütemények csodás alapanyaga, hanem húsokkal is remekül megfér.
A barack, a nyár egyik legfinomabb gyümölcse annyira jól illik minden ételhez, hogy legszívesebben minden nap készítenék belőle valamit. De ha nem süteménybe, hanem főételhez szeretnénk használni, akkor is jusson eszünkbe, csirkével például remek páros alkotnak.
A csirke szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig elképesztően puhán olvad bele a szaftba. Érdemes egy kis mézzel készíteni, valamint vöröshagyma helyett lilahagymával, mert a lilahagyma édeskés ízvilága nagyon jól megy a barackhoz.
Csirkemell őszibarackkal

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab csirkemellfilé
- 4 darab őszibarack
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 fej lilahagyma
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A barackot mossuk és hámozzuk meg, kockázzuk fel.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg. Szedjük ki a serpenyőből, tegyük egy tányérra, takarjuk le alufóliával.
Az olajon dinszteljük meg a hagymát, szórjuk rá a rozmaringot, tegyük bele a barackot, adjuk hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd pároljuk alacsony lángon az őszibarackot. Ha megpuhult, tegyük vissza a csirkemelleket, kanalazzuk rá a szaftot, még pár percig pirítsuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors