Omlós csirkemell őszibarackkal sütve – Könnyű és egészséges nyári fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az őszibarack nemcsak sütemények csodás alapanyaga, hanem húsokkal is remekül megfér.
A barack, a nyár egyik legfinomabb gyümölcse annyira jól illik minden ételhez, hogy legszívesebben minden nap készítenék belőle valamit. De ha nem süteménybe, hanem főételhez szeretnénk használni, akkor is jusson eszünkbe, csirkével például remek páros alkotnak.
A csirke szaftos lesz tőle, az őszibarack pedig elképesztően puhán olvad bele a szaftba. Érdemes egy kis mézzel készíteni, valamint vöröshagyma helyett lilahagymával, mert a lilahagyma édeskés ízvilága nagyon jól megy a barackhoz.
Csirkemell őszibarackkal
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab csirkemellfilé
- 4 darab őszibarack
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 fej lilahagyma
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A barackot mossuk és hámozzuk meg, kockázzuk fel.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg. Szedjük ki a serpenyőből, tegyük egy tányérra, takarjuk le alufóliával.
Az olajon dinszteljük meg a hagymát, szórjuk rá a rozmaringot, tegyük bele a barackot, adjuk hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd pároljuk alacsony lángon az őszibarackot. Ha megpuhult, tegyük vissza a csirkemelleket, kanalazzuk rá a szaftot, még pár percig pirítsuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors