Szaftos húsgombócok szendvicsbe töltve: paradicsommártással laktató hétköznapi ebéd
A paradicsomos húsgombóccal megrakott szendvicset akár a munkahelyedre is magaddal viheted ebédnek.
Ha valami meleg vacsorára vágysz, de nincs időd/kedved a konyhában ácsorogni, a panini az egyik legjobb választás. Lényegében egy melegszendvicsről van szó, amit számtalan verzióban készíthetsz el, alább egy laktatóbb, csirkés receptet mutatunk.
A kenyérszeletek közé fűszeres, sült csirkemellfilé, pesztó, majonéz, paradicsom és sajt került, de nyugodtan kiegészítheted, átvariálhatod a kompozíciót. Tehetsz még bele érett avokádót, friss helyett szárított paradicsomot, a majonézt pedig el is hagyhatod.
Ha nincs paninisütőd, serpenyőben is elkészítheted a szendvicset: ebben az esetben sütés közben egy fakanál lapjának segítségével (vagy egy tiszta aljú vaslábassal) nyomd le a kenyérszeleteket, így picit kilapulnak, szépen összesülnek.
A csirkemellfiléket vágjuk hosszában ketté, hogy 4 vékony darabot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal ízesítsük őket.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a csirkemelleket. Oldalanként kb. 5 percig süssük őket, míg szép színt kapnak kívülről, átsülnek belülről.
Készítsük magunk elé a 8 szelet kenyeret. 4-et kenjünk meg majonézzel, 4-et pedig pesztóval. Tegyünk a pesztós szeletekre 1-1 darab csirkemellet, ha szeretnénk, vagy túl nagyok, szeletekre is vághatjuk őket. Tegyünk a csirkemellekre 1-1 szelet mozzarellát.
A paradicsomokat vágjuk karikákra, majd tegyünk a mozzarellákra pár szeletet. A majonézes kenyérszeleteket borítsuk rá a csirkével, sajttal és paradicsommal megpakolt felekre.
Forrósítsuk fel a paninisütőt/melegszendvicssütőt, enyhén kenjük ki olajjal a belsejét. Tegyünk bele 1 vagy 2 szendvicset, majd csukjuk rá a tetejét, hogy a kenyérszeleteket összenyomjuk, kilapítsuk. Ha a kenyér kívülről aranybarna, a sajt pedig megolvadt, készen is vannak.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu