Szaftos, csirkés rigatoni: a fűszeres paradicsomszósz is megér egy misét

6
Nyomtatás
csirkes-paradicsomos-rigatoni
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pillanatok alatt elkészül a szaftos, paradicsomos csirkemell, amely tésztával egybeforgatva tökéletes ebéd vagy vacsora.

Ha egy meleg vacsorára vágysz, de nincs kedved sok időt tölteni a konyhában, ez a recept a tökéletes választás! Munka után is összedobhatod, ráadásul elronthatatlan, kezdők is bátran nekiállhatnak

A főszereplő csirkemell pillanatok alatt átsül, majd egy krémes, tejszínes paradicsomszószba fő bele. Hogy a mártás is különleges legyen, többféle zöldfűszer dobja fel, és kétféle reszelt sajt gazdagítja.

Bár nem kötelező bele, érdemes egy kevés fehérbort is adni hozzá, pluszízzel ruházza fel, ráadásul feloldja a sütés során keletkezett, ízekben gazdag pörzsanyagot. 

Csirkés-paradicsomos rigatoni

csirkes-paradicsomos-rigatoni2

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g rigatoni
  • 2 ek. olívaolaj
  • 350 g csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 2 ek. friss, aprított petrezselyem
  • 80 ml száraz fehérbor
  • 300 ml passzírozott paradicsom
  • 100 ml tejszín
  • 30 g reszelt parmezán
  • 100 g mozzarella
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra. A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A kétféle sajtot reszeljük le.

A tésztát főzzük meg sós, lobogó vízben, majd szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.

Közben az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb, szélesebb serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük pár percig, míg áttetsző nem lesz, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 percig pirítsuk, míg kifehéredik a húsa, és itt-ott színt kap.

Adjuk hozzá a fokhagymát és a bazsalikomot, keverjük egybe. 1 perc múlva öntsük fel a fehérborral, és 2 percig főzzük így, míg a nagy része elpárolog. Ekkor öntsük fel a passzírozott paradicsommal, adjuk hozzá a tejszínt, majd gyöngyözve főzzük pár percig, míg besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Keverjük bele a petrezselymet, majd a kifőtt tésztát, és ha szükséges, a főzővizével hígítsuk a szószt. Forgassuk bele a kétféle sajtot is, várjuk meg, míg elolvad, majd rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon