A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra. A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A kétféle sajtot reszeljük le.
A tésztát főzzük meg sós, lobogó vízben, majd szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.
Közben az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb, szélesebb serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük pár percig, míg áttetsző nem lesz, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 percig pirítsuk, míg kifehéredik a húsa, és itt-ott színt kap.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a bazsalikomot, keverjük egybe. 1 perc múlva öntsük fel a fehérborral, és 2 percig főzzük így, míg a nagy része elpárolog. Ekkor öntsük fel a passzírozott paradicsommal, adjuk hozzá a tejszínt, majd gyöngyözve főzzük pár percig, míg besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Keverjük bele a petrezselymet, majd a kifőtt tésztát, és ha szükséges, a főzővizével hígítsuk a szószt. Forgassuk bele a kétféle sajtot is, várjuk meg, míg elolvad, majd rögtön kínáljuk.