Ropogós kekszek csokidarabokkal és narancshéjjal: akkor jó, ha ragacsos marad a belseje
A csoki és a reszelt narancshéj ezekben az egyszerre ropogós és ragacsos kekszekben is nagyon jól harmonizál együtt.
A finomság egyáltalán nem unalmas, ugyanis kétféle lisztből áll a tészta, finom- és rizslisztből, az ízében pedig a kávé aromája uralkodik. Hogy még finomabb legyen, sütés után várd meg, míg kihűl a keksz, majd mártsd csokiba. Ét- vagy tejcsoki helyett fehérrel is kipróbálhatod a finomságot.
Ha pedig még ennél is több izgalmat csempésznél a kekszbe, akkor a masszában 1-2 maréknyi durvára vágott mogyoró, mandula és még dió is elfér. Nem csak a tésztába mehetnek a magvak, miután csokiba mártottad a kekszet, szórd meg ízlés szerint a durvára vágott csemegével.
A kávét és a meleg vizet keverjük össze.
A puha vajat és a cukrot keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk hozzá a kávés keveréket.
A liszteket szitáljuk tálba, majd kisebb adagokban forgassuk egybe a vajas keverékkel.
A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe 30 percre.
Pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 8 mm vékonyra, majd pohár- vagy pogácsaszaggató segítségével szúrjuk ki. A kiszúrt korongokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tepsit tegyük hűtőbe 60 percre.
A hűtőből kivett kekszeket toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 18-20 percre.
Várjuk meg, míg a keksz kihűl.
A csokit tördeljük darabokra, vízgőz felett olvasszuk meg, majd a keksz egyik felét vonjuk be az olvasztott csokival.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu