Álomfinom fehér csokis lávasüti: langyosan a legfinomabb
A lávasüti fehér csokival is mennyei. Fantasztikusan puha, a közepéből pedig kikanalazhatod az olvadt csokit.
Mutatós, gyors és mennyei a csokoládés lávasüti, ha el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet karácsonykor, szívből ajánljuk ezt a receptet. Hogy még tovább fokozzuk az élvezeteket, narancs is került az étcsoki mellé, egyszerűen isteni lett a végeredmény.
A lávasüti akkor jó, ha kívülről megszilárdul, puha piskótát kapunk, belül pedig még folyik a csoki. Hogy ezt elérd, figyelj a sütési időre, nagyjából 10 perc elég neki a forró sütőben.
Ha nincs ramekinformád, muffintepsiben is elkészítheted a lávasütit, de akkor kevesebb sütési idő is elég neki, nézz rá már 8 perc után.
A narancsot mossuk meg, a héját reszeljük le.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk ki 4 ramekinformát, az aljukat és az oldalukat is.
A csokit törjük össze, tegyük egy hőálló tálba. Kockázzuk rá a vajat, majd tegyük a mikróba 20 másodpercre. Vegyük ki, keverjük át, majd tegyük vissza még 15-20 másodpercre. Ezt addig ismételjük, míg a csoki és a vaj szépen elolvad, elvegyül a kettő.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd forgassuk a csokis-vajas keverékbe. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport, adjuk hozzá a vaníliát és a narancshéjat.
Osszuk szét a masszát a 4 forma között, majd tegyük őket egy tepsire. Toljuk a sütőbe 10-12 percre.
Várjunk, míg langyosra hűlnek, majd borítsuk őket egy-egy tányérra, porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu