Isteni, krémes csokoládés semifreddo: habkönnyű a jeges desszert

4
Nyomtatás
semifreddo
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Meleg időben a hideg desszert a legjobb választás, ha unod a fagyit, készíts olasz semifreddót.

Ha a forró napokon olyan desszertre vágysz, amely hűsít, gyorsan elkészül és közben mennyei, készíts olasz semifreddót. A fagyasztott desszert fő összetevői közé tartozik a tojássárgája, a tejszín és a cukor, ezeken kívül pedig szinte bármivel ízesíthető, alább egy csokis változat receptjét mutatjuk. 

A semifreddo olyan, mint egy fagyasztott hab, könnyű, légies, mégis krémes - jelen esetben a sok csokinak köszönhetően. Bár viszonylag egyszerűen és gyorsan készül, megvannak a buktatói: a tojásból és a cukorból világos színű habot kell verni vízfürdő felett, nagyon fontos a folyamatos kevergetés, különben könnyen tojásrántotta lesz a desszertből. 

Csokoládés semifreddo

semifreddo2

Hozzávalók 12 szelethez

  • 5 darab tojássárgája
  • 100 gramm cukor
  • 200 gramm étcsokoládé
  • 500 milliliter habtejszín (zsírosabb)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy hőálló tálat. Üssük bele a tojássárgákat, majd keverjük őket habosra a cukorral, míg ki nem fehéredik a krém.

Tegyük a tálat vízfürdő felé, vigyázzunk, az alja semmiképpen se érjen a forró vízbe. Habverővel, gyorsan keverjük, közben öntsük hozzá a vaníliakivonatot is. Addig főzzük és keverjük, míg egészen habos nem lesz, a duplájára nem nő. Ekkor húzzuk le a tűzről a vízfürdővel együtt, hogy melegen tartsa a gőz.

A csokoládét törjük kisebb darabokra, majd olvasszuk meg vízgőz felett. Tegyük félre hűlni.

A habtejszínt robotgép segítségével verjük kemény habbá. 

Az olvasztott csokit folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a tojásos-cukros masszához, forgassuk vele össze. Mikor egynemű, keverjük bele a habtejszínt is, kisebb részletekben adagoljuk, ne nagyon törjük össze.

Béleljünk ki alufóliával egy kb. 13x25 centis kenyérsütő- vagy őzgerincformát. Öntsük bele a krémet, egyengessük el, kicsit ütögessük meg a formát, hogy sehol ne maradjanak légbuborékok.

Fedjük le a tetejét alufóliával, majd tegyük a fagyasztóba egy éjszakára. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon